Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане Beans >> Content

Как да засадим Шарен боб в Тексас

The боб Пинто , най-често сух боб , отглеждани с търговска цел в САЩ, е основната съставка в чиния пържен боб . Шарен боб култури виреят в Тексас , докато са изпълнени изискванията за preplanting . Състоянието на почвата е важно , тъй като твърде много или не достатъчно азот или фосфор може да повлияе добив , съгласно градинари с Texas A & M University . Идеалното време да засадят шарен боб в Тексас е, когато температурите на почвата остават над 60 градуса по Фаренхайт. Важно е да получите семена в земята възможно най-рано , защото Пинто бобови растения не ще определят шушулки , когато температурата се повиши над 93 Е. което ви е нужно
поникването с хербицид
Tiller
Compost , или добре изгнила тор
тор
Фунгицид прах MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
е. 1

Премахнете всички плевели от пинто фасул леглото. Ако има няколко плевели , ръчно издърпване тях ще са достатъчни. За големи нашествия , до района, както и да прилага преди поникване хербицид съгласно указанията върху етикета . Флористи в Texas A & M University показват, че прилагането на поникването с хербицид е важна стъпка , тъй като съществуват няколко пост- възникващ хербициди за употреба върху шарен боб.

2

Till почвата на дълбочина от 10 инча . Нанесете 4 - инчов слой на компост или добре изгнила тор върху почвата , и го смесват в топ 8 инча на почвата. Водата за района , докато почвата е наситена , и го оставяйте да седи в продължение на 3-5 седмици.


3

Mail почвена проба на Texas A & M University Extension офиса във вашия окръг . Адресът на офиса изпитване, както и инструкции за това как да се съберат пробите са на интернет страницата , посочена в раздел ресурс. Резултатите от анализа на почвата ще се предлагат предложения за това как много фосфор и азот тор да добавите към почвата.

4

Добави необходимата тор в почвата , и я смесете с дълбочина от 8 инча. Напоява почвата на дълбочина от 18 инча , и се оставя да се отцеди преди засаждане .

5

Изсипете фунгицид в една торба , и пуснете в семената . Затворете торбата , и внимателно го разклатете за покриване на семената с праха.

6

Dig окоп 2 до 3 инча дълбочина . Засаждане на дълбочина зависи от вида на почвата , което имате. В райони на Тексас с песъчлива почва , растителни семена дълбоко. Дължината на изкопа зависи от това колко стаи имате . Растителни бобови семена шарен така че ще има 3 до 4 растения на крак с дължина ред . Space редовете 20 до 30 инча един от друг . В
7

водите Пинто боб леглото две до три седмици след засаждането . Дръжте под око на растенията. Те трябва да расте енергично. Ако не, и времето е сухо , водата по-рано. Water отново седем до 10 дни след втората напояване. Да не се полива по-късно от 14:00 да се позволи на листата да изсъхнат преди вечер.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-beans/1019102217.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.