Как да Хибридни Две бобови растения

Отглеждане бобови растения може да осигури градинарски дейности извън продължение на месеци като сте склонни да си растения, както и осигуряване на храна за семейството си като краен резултат . Подобно на много цъфтящи растения , бобови растения могат да бъдат кръстосано опрашване , в опит да се създаде хибриден сорт боб . Ако сортове боб в момента отглеждане са самите хибриди , а след това се опитват да им се кръстосват може да даде лоши резултати , така че бъдете сигурни, че са чисти расте родителите за най-добрите success.Things ви е нужно
Notebook
Colored низ или прежда
пинцети
Малки ножици
Envelope MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
е. 1

Изберете две от здравословните си бобови растения от различни видове , но един и същ род . Погледни през растенията да се гарантира, че те не страдат от болест , не са заразени с насекоми или не е изготвил шушулки . Напиши рода и вида на растенията , които сте избрали в тетрадка за бъдещи справки.

2

Pick пъпка , че все още не е открит на всяко растение . Вържете дължина на низ около стъблото на всяко растение близо зад зародиш без обвързване толкова здраво дръжката е смачкан или отрязана . Внимавайте за маркираните цветя, за да се отварят в течение на един или два дни .


3

Изследвайте вътрешността на всяко цвете , за да обърнете внимание на многобройни тичинки и единен плодника в центъра . Тичинките се появяват като стъбла с прашец покрити перони на краищата , докато плодника често е по-висок и се появява като tubelike стрък с разширения подут край.

4

Използвайте пинсети да се захващат един от тичинките на една от маркираните цветята. Clip тичинките безплатно от цветето с върха на вашите малки ножици под пинсетата . Издърпайте тичинките далеч от цветето , без да докосвате върха на плодника .

5

Задръжте тичинките с пинсетите и да го отведе до другата маркирана цвете. Потопете поленовия края на тичинките в пинсетите директно върху края на плодника на втория цветето.

6

Остави цветето да образуват боб шушулка и нека чушките изсъхнат на лозата . Съберете сушени чушки и ги разделите отворен за извличане на семената вътре . Съхранявайте сухи хибридни семена в плик с надпис с майка растителни родове и видове , докато сте готови да садиш.

Как да изгради своя собствена пране щрангове

Добавете малко височина, за да си предния натоварване миене и сешоар , за да ги направят по-лесно за достъп , чрез изграждане на собствени перални щрангове . A пране щранг е нищо повече от една платфо

Περισσότερα >
Как да Пребоядисвам Antiques

A семейна реликва или друг античен с пилинг боя може да се даде ново начало с нов слой боя . Следвайте всяка стъпка от пребоядисване бавно , поддържане на структурната цялост и формата на елемента неп

Περισσότερα >