Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане Beans >> Content

Winter бакла

Бакла , или Fava боб, се смята, че са сред най-ранните храни, култивирани , заедно с леща, грах и фасул garbanzo . Растителни бакла през пролетта и лятото или през зимата тях. Бакла са зелени култури , тъй като те добавят азот обратно в почвата , което ги прави идеален за ротация на културите във вашата градина. С високо съдържание на протеини , бакла са добре дошло допълнение към всяка градина . За

Бакла са част от семейството на грахово зърно . Цялата чушките могат да се качват и се яде преди шушулките станат прекалено големи , ако ги пара . След като те ще получат по-голяма черупка боба като теб би грах и се използва в любимите си рецепти. Помислете обшивка бакла с Alyssum и Фацелия . Ако не сте в състояние да се яде боб веднага, замразете ги в предварително раздробени хладилни чанти . Когато искате да ги добавите към супа или яхния , добавете ги направо от фризера .


Условията на отглеждане

Бакла справят добре в Министерството на земеделието на САЩ за растителна издръжливост зони 3 до 11. Растения изискват пълно слънце и могат да бъдат засадени през октомври или ноември за райони с мека зима или по-късно през годината, между февруари и май за райони с по-студен участък от зимата . Растителни редове 9 инч един от друг с 6 инча между всяко семе . Подгответе се да заложи на растенията за подкрепа , тъй като те са склонни да получите тежка , когато шушулки започват да растат . След като чушките започнат нараства, притиснете върха на растението , за да генерира силен добив.
Наем Вредители

Гълъби , черни мухи, листни въшки, черни мравки , охлюви и мишки са някои от вредители може да срещнете при засаждане бакла . Когато мухи и въшки атака, нарязани на засегнатия участък на разстояние от растението. Докато повечето вредители са склонни да празника на семената в пролетните и летните месеци , вие все още може да намерите странно мишката разкопаване семена през зимата. Избягвайте това чрез покриване на семена в тънък слой от парафин . Други идеи включват засаждане на семената под съд с телена мрежа. Наем Сортове

Няколко общи сортове бакла са на разположение за зимата засаждане. Винаги четете пакетите семена и следвате предложените от инструкции за засаждане за оптимални резултати . Aquadulce Клаудия бакла предлагат една ранна култура с дълги шушулки . Crimson цветчета е разновидност наследство, което се гордее с красиви червени цъфти достоен за граници, въпреки че те произвеждат по-малки шушулки и фасул . The Sutton бакла е джудже сорт, който произвежда по-малък добив с по-малки шушулки идеални за ограничени пространства. Super Aquadulce произвежда високи растения с дълги шушулки .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-beans/1019021556.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.