Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане Annuals >> Content

Дали Кориандър многогодишно тревисто растение

? Кориандър е Озелененото , горната част на растението , известно като Coriandrum Sativum . Sativum Заводът за Coriandrum произвежда също така добре позната подправка , кориандър, от нейните семена . Тъй като растението се бере за нито билка или подправка , тя се алтернативно по-нататък или магданоз или кориандър растение в рамките на градинарски литература. Сухи кориандър и сурови или варени кантарион се използва най-често за ароматизиране на готвене. Кориандър е ежегодна билка. Както всички едногодишни , тя завършва жизнения си цикъл и умира в рамките на един сезон . Annuals Versus Трайни насаждения

Годишни билки, като магданоз , босилек и копър , ще живеят само една година. Многогодишни билки , включително и мента, розмарин и мащерка , обикновено живеят между 3 до 5 години. И двата вида билки са често отглеждани в земята , макар и годишни билки са малко по- вероятно да бъдат открити расте в контейнерни саксии. Annuals са най-вече се размножава чрез семена. Трайни насаждения често започват живота си като рязане.


Plant Използвайте

По дефиниция , една билка е всяко растение се използва изцяло или отчасти като съставка за медицина, аромат или да подобряване на готвене вкус . Цялата кориандър растение се счита за ядене. Ароматът на листата и стъблата напомня на цитрусови влива магданоз. Той се използва за ароматизиране на супи , яхнии и сосове . Кориандър , с неговите пикантен цитрусови нотки , се използва за ароматизиране на сосове, сладкиши , напитки или месо . Той се използва също и като потпури аромат. За лечебни цели , части на растението кориандър се смята, че да помогне на храносмилателни проблеми, като метеоризъм и диария . Продажба и Наем на условията на отглеждане

Кориандър растения растат в пълен слънце до частична сянка . Те предпочитат леки песъчливи и глинести почви средни с рН между 6,5 и 7,5 . Правилното дренаж на почвата е критичен компонент на билка - голям успех . Всички билки изискват добре дренирана почва . Кориандър могат да се отглеждат в закрити помещения или на открито, в контейнер или засадени в земята. Кориандър расте добре при растящи светлини. За най-добри резултати, използвайте висок изход флуоресцентни, разряд с висока интензивност или компактни флуоресцентни растат светлини.


Life Cycle

Кориандър е най-добре посети в началото на пролетта, след всяко окончателно пролетни мразове . Кориандър растенията произвеждат малки клъстери от бели , лилаво - примесено , цветя през юни до юли . Цветята ще образуват зелени семена , които се превръщат кафяво и ароматен , когато зрял . Изчакайте, докато растенията са от 4 до 6 инча височина преди дърводобива всяко кантарион . Умерено събират листа , както е необходимо . Семена за реколтата , тъй като те станат зрели, през август или септември.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-annuals/1019101416.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.