Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Groundcovers и Vines >> Content

Как да се отървем от шипове

Въпреки че много разновидности на пълзящи растения произвеждат атрактивни цветя , те също може да бъде много трудно да се изкорени. Преди засаждане на пълзящо растение , било то е в контролирана зона , заобиколена от цимент или тежък рок . Някои от най-популярните пълзящи растения включват сняг - в - лято, thymes , винка и пълзящи флокс . Няколко шипове , включително пълзящи Чарли , са избягали в съседни площи , където те се превръщат в сериозен проблем. Въпреки доста сини цветя и интересни печени листа , това е трудно да се държи под контрол и да се предотврати от приемането на garden.Things ви е нужно
Shovel
Рейк ​​
Черно найлонова торбичка
пеларгонова киселина <Бразилски > хербицидна оцет микс
Hand пръскачка
хербицид глифозат с
Borax
Широколистния хербицид
Bucket
кърпа, гъба или четка на MarketBook.bg Покажи повече инструкции
<Бразилски > 1

Hand плевелни растения като пълзящи Чарли от подхлъзване пръстите си под подземен стеблото и премахване на всички от стъблото и корените . Повторете, ако се появят повече листа . Това ще бъде по-трудно в уплътнена почва . Повторете това до 10 пъти . Поставете плевелите в черен найлонов плик и я оставете на слънце в продължение на няколко седмици, за да убиват плевелите , преди да изхвърлите от тях .

2

Спрей органичен хербицид , като пеларгонова киселина или оцет хербицидни смеси, на растението пълзящи . Покрийте близката желаните растения с найлонова торбичка , за да ги защити , преди пръскане с хербицид . Бъдете готови да се повтаря лечението на упорити растения.


3

Нанесете традиционен хербицид , който съдържа глифозат. Щит всички желани растения, включително трева , с найлонови торбички преди пръскане. Глифозат ще убие всички растения.

4

Добави бор на тревата или в градината да се отървете от пълзящи Чарли . Разтварят се 20 ч.л. . боракс , най comonly достъпно под формата на бор, на 1 галон вода. Borax е натриев борат, сол на бор, и се среща често в препарат пътеката. Разпръснете разтвора през 100 квадратни метра. Нанесете само веднъж. Creeping Чарли е много податливи на увеличение на бор, но твърде много се прилага многократно, ще навреди на тревни площи и други растения.

5

Наемат широколистни хербицид да убие двусемеделно пълзящи растения в ливадата . Да не се пръска върху тази всякакви градински площи , тъй като това ще убие всички дикоти . Не пръскайте широколистни хербициди близо храсти или дървета. Това няма да убие всички пълзящи треви , тъй като те са монокоти .

6

Paint хербициди върху пълзящи растения, които са твърде близки до желаните растения, за да се пръска . Накиснете кърпа , гъба или четка с хербицида . Изстискайте излишната течност над кофа . Избършете влажна кърпа върху листата на растението. Не капе токсичната течност на желаните растения.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1019101184.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.