Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Groundcovers и Vines >> Content

Как да расте едно катерене Многогодишно Vine за Kids

Преподаване на децата как да отглеждат трайни катерене лозя може да бъде забавно проект. Това им дава възможност да видят как растенията се развиват и ги получава отвън, за да се грижи за растението. Изберете лоза , която се обръща към децата , което обикновено означава едно , че има годни за консумация плодове или е необичайно по някакъв начин. The Hardy кивито , например, има много малки плодове през есента и ще обхване пергола или на стената до 30 фута висок . Децата също се радват расте лозата на шоколад , друг многогодишно лоза , която има шоколадови на цвят цветя през пролетта и 4- инчов - дълго годни за консумация плодове няколко месеца later.Things ви е нужно
Shovel
торфен мъх
стена , ограда или друга подкрепа
Многогодишно лоза , в саксия или корен чанта MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
е. 1

Изберете лоза , която ще се поберат на пространството, което имате за него. Vines могат да растат на огради и решетки , по стените, по дърветата и върху водните чучура . Бъдете сигурни, лозата , за да изберете , няма да стане твърде голяма или твърде тежък за желаното място, което сте хващали . Вземете децата , участващи в бране на лоза, те искат да растат.

2

подготви почвата за лозата . Работа почвата добре да го разхлабите , и добавете 1 част торфен мъх за всеки 2 части почва. Това помага за дренаж и го прави по-лесно за растението, за да расте.


3

Dig дупка 1 фут по-голям от кореновата система е широк, и най-малко 6 инча по-дълбоко от най-дългите корените. Space дупката около един крак от стената , пергола , ограда или друга подкрепа за многогодишно лоза.

4

Задайте лозата в дупката и да попълните с почвена смес . Повишаване на лозата , ако е необходимо , така че да е на нивото на горната част на почвата. Покрийте корените до дъното на лозата, но оставят на самата лоза над земята .

5

Water почвата добре и горната част на разстояние около централата с допълнителна почвена смес като почвата в дупката слегне . Добавете слой от торфен мъх най-малко 2 инча дебелина около лозата да държи влага и да попречат на плевели. Заводът ще започне да расте в рамките на много кратък период от време.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1019100901.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.