Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Groundcovers и Vines >> Content

Как да се изкорени парче Dipladenia Vine

Лозата Dipladenia , по-често цитирани като Mandevilla , е дървесен лоза , които произвеждат нонстоп цвят в градината си по време на вегетация . Най-добрият метод на посадъчен тази лоза е от рязане на мека дървесина раздели на нов растеж на разстояние от краищата . Иглолистна растеж има цвят зелен - оттенък и е гъвкав , когато се наведе . Dipladenia произвежда корени бързо , за две до три седмици след започване на размножаване process.Things ви е нужно
Plant подстригване
хартиена кърпа
Найлоновите торбички
Размножаване тава
размножителна среда
вкореняване хормон прах
Long занаятчийски пръчки
Twist вратовръзка
Water Мистър
4 - инчови саксии
почва MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
е. 1

Clip 6 - до 8 -инчов - дълго иглолистна дървесина резници край Dipladenia лозата от края на пролетта до началото на лятото. Опаковайте всички резници през влажна хартиена кърпа и се поставя в найлонов плик веднага след рязане .

2

Измийте размножаване тава с вода и сапун и изплакнете добре, за да премахнете всички остатъци . Избършете тавата изсъхне с хартиена кърпа.


3

Напълнете размножаване тава с размножителна среда . Смесете на средата с вода, докато тя образува последователността на влажна гъба. Използвайте ръцете си , за да работят на почвата добре.

4

Махни резници от найлоновата торбичка и клип на разстояние листата от долната половина . Потопете долния край на рязане в вкореняване хормон прах и се придържаме веднага в средата на разпространение на дълбочина от около 3 инча. Space лозови издънки на Dipladenia така листата не се допират в тавата.

5

Poke дълги занаятчийски пръчки равномерно в тавата размножаване да държи пластмасата изключване на рязането. Плъзнете тавата в прозрачна пластмасова торбичка и вратовръзка затворен с гумена лента или обрат - вратовръзка. Поставете тавата в район с непряка светлина и температура от 68 до 70 градуса по Фаренхайт.

6

Отворете найлонова торбичка 1-2 пъти на ден , за да освежават въздуха около резниците и проверете влагата ниво. Мъгла на средата с вода, за да го запази последователността на влажна гъба.

7

Издърпайте на лозови резници около две седмици след залепване в средата , за да видите , ако има съпротива от растежа на корените. Преместете почвата около основата на рязане да се провери дължината на корен .

8

трансплантация на резниците Dipladenia в 4 - инчови саксии веднъж корените са над един инч дълго. Използвайте добре източване почва и тя се навлажнява с вода преди разсаждане резници . Порасна резниците закрито за укрепване на растенията , преди да ги разсаждане на открито на следващата пролет .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1019100886.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.