Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Groundcovers и Vines >> Content

Колко време отнема Purple пасифлора да покълнат

? Purple пасифлора ( Passiflora въплътен ) е многогодишно лоза , роден в Съединените щати. В Министерството на земеделието издръжливост зони растителни САЩ 6б през 10 тя расте до 25 фута дълъг , катерене или да пълзи по пода градина . Плодът на лилаво пасифлора лозата е прякор maypop защото на звука го прави , когато стъпи на . Лилави пасифлора лозя са обикновено с вегетативно размножаване , тъй като семената може да отнеме до една година, за да покълнат . Събиране на семена , подготовка и засаждане на всички мече на времето, което отнема на лилаво пасифлора да покълнат и да го прави правилно може да помогне за скоростни неща заедно . Seed Collection

пролет и летни цветя дават път на яйцевиден плодове, които вземат два до три месеца , за да узреят . Ще разберете, че семената са готови да бъдат събрани , когато Бери е оранжев с жълт оттенък и тя се чувства мека , когато леко стисна. Ако поп отворите Бери и семената са кафяви , те са готови за прибиране на реколтата . Ги Лъжичка на maypop , поставете ги в цедка , и тичам хладка вода върху тях, използвайки пръстите си, за да премахнете Арилус - лепкавата субстанция , която прилепва към всяко семе . Ако не планирате да покарал семената веднага, ги увийте в леко влажен торф и ги съхранява в запечатан контейнер в хладилник .


Seed Подготовка

< р > накисване на семената ускорява поникването на лилаво пасифлора . Използвайте или на 5 на сто алкохол и вода разтвор или 2 супени лъжици белина и 6 супени лъжици вода . И двата метода изискват 24 - часа се накисва , но ако решите да използвате разтвор на белина , поставете сместа и семената в запечатан контейнер в хладилник за 24 часа. Когато премахнете семената , да ги изплакнете с вода от чешмата и ги налагат върху вестник или салфетки, докато те са напълно сухи.

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1019021037.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.