Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Green & Organic >> Content

Permaculture : Смесване Flowers & Зеленчуци

порасна устойчива градина екосистема, която осигурява семейството си с храна и цветя чрез използване на естествен животински, растителен , вредители , насекоми и хищници отношенията , посочени като пермакултурата . Permaculture е комбинация от две думи: " . Постоянно " " Земеделие" и А цветна и зеленчукова пермакултурата ще произвежда самовъзпроизвеждащи резултати година след година , без използването на химикали и пестициди . Една основна концепция на пермакултурата градинарство напуска почвата и земята, необезпокоявани от облицовка или лопата . За начинаещи , започнете пермакултурата градина, която е сравнително малка в област, където по-късно можете да добавите и разширяване на обработваемите space.Things ви е нужно
зеленчукови и цветни семена
Hand инструмент
Compost (включително торф мъх и възраст тор )
Дъждовни червеи
Barrel или голяма кофа
Hay MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

Изследвай си тревата , и да изберете сайт, който получава добра дренаж от проливни дъждове и шест до осем часа на слънчева светлина. Уверете се, че вашият сайт пермакултурата е в близост до жилищен жилището за по-удобен за поддръжка.

2

Покупка многогодишни семена , които произвеждат зеленчуци и ядивни цветя. Изберете семена, които се допълват и от полза за пермакултурата градината като невени . Невен цветя излъчват силен аромат, който действа като естествен възпиращ вредителите. Въвеждане на естествени хищници вредители като птици чрез засаждане на слънчоглед в рамките на вашата пермакултурата градина. Семената , които сте избрали за пермакултурата градина ще трябва да работят заедно, за да се поддържа едно хармонично екосистема.


3

Разхлабете горния слой на почвата на мястото с ръчен инструмент . За начинаещ пермакултурата градина, това ще бъде единственото време, което ще трябва да наруши почвата , тъй като облицовка въвежда твърде много кислород в почвата , което го лишава от хранителни вещества. Добавете 2-3 лопати fulls на компост като възраст тор или торфен мъх към сайта. Използвайте инструмента за ръка, за да се включи компост материал в земята. Съотношението на компост в почвата ще варира в зависимост от размера на мястото на пермакултурата .

4

Съберете земните червеи в област, в която те се развиват , след като проливни дъждове . Въвеждане на тези земни червеи в почвата на вашата градина пермакултурата .

5

Спред зеленчукови и цветни семена над пермакултурата градина площадка, и да използвате ръцете си , за да се ровя леко над повърхността на градина леглото, за да се включи семена под почвата .

6

Комплект за барел или голяма кофа под улука канализацията да събира дъждовната вода да се използва за поливане на пермакултурата градината.

7

Нанесете 6 - инчов слой от сено над пермакултурата градина леглото и да запази влажна с редовен , два пъти седмично поливане на градината.

8

Добавяне на вода функция като езерце на градината си сайт, за да привличат естествени врагове като жаби и крастави жаби . Жаби ще помогне за контролиране на насекоми вредители на пермакултурата градината , които се хранят с растителни и цветни растения.

9

Поддържайте купчина компост за наторяване на зеленчуци и цветя растения в рамките на пермакултурата градината. Събиране на растителни отпадъци, черупки от яйца , утайка от кафе и други органични материали, за да добавите към купчината компост да го поддържа редовно .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/green-organic/1019100349.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.