Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Green & Organic >> Content

Как да компост кравешки тор и Торфен мъх

Compost е богат изменение на почвата , която подобрява здравето на растенията и физическата структура на почвата , според уебсайта на Stewardship Дом . Cow тор е силно хранителна добавка към купчината компост и торф мъх добавя добър източник на сух материал, за да помогне с аерация купчината си . Тъй като тор е най-добре за градината , след като е имал време да се компостира в продължение на най -малко шест месеца , започнете вашата тор компост купчина през есента , за да има готовност за градината в spring.Things ви е нужно
Компостирането структура < Бразилски> торфен мъх
Оборският тор
Shovel
Garden вилицата MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

Изберете място в задния двор , за да се разположат на компост купчина , която получава най- поне шест часа на слънчева светлина на ден и има добър дренаж. Настройте контейнер, за да подслони купчината компост , независимо дали използвате колове и огради пилешко или солидна структура дърво. Дръжте го далеч от огради или собственост линии, където съседи може да бъде притеснявана от гледката или мирис, и на 100 метра разстояние от източници на вода.

2

Build купчината компост чрез наслояване на оборския тор и торф мъх . Добавяне на 12 - инчов слой от оборски тор и след 6-инчов слой от торфен мъх , повтаряйки , докато сте попълнили структурата на компост или докато сте използвали всичките си тор , като се уверите , че купчината е най-малко три фута широк и висок .


3

Позволете купчината да се загрява и се разпадат през есента и зимата , или за най- малко шест месеца , така че микроорганизмите разграждат купчината в използваеми материали за градинска почва . Разбъркайте купчината с лопата или градина вилица да се разпространява топлината на разпад от центъра към външните слоеве на купчината , помагайки му да се разложи по-равномерно .

4

Оплодят градината с един инч на на компостирани тор и торф мъх през пролетта , преди да засадите вашите ранни зеленчуци.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/green-organic/1019100272.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.