Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Green & Organic >> Content

Отглеждане люти чушлета

A лют пипер , чушки обикновено се използват , за да добавите аромат и цвят, за да мексиканска храна . Халапеньо чушки обикновено са тъмна , лъскава зелена , с unlobed , продълговата форма 1 инч в диаметър и около 2 см в дължина . Можете да растат вашите собствени чушки , като стартирате тях на закрито и прехвърлянето им на открито, колкото времето позволява . Люти чушлета са склонни да започнем малко по- бавен, но , веднъж установени, ще се развива добре във вашата градина. Нещата ще трябва
Малки нарастващите саксии
Organic компост /почва MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

Попълнете вашите саксии приблизително три четвърти пълни с почва , поставете 1-3 семена в пота и покриване на семената на светлината слой на почвата . Поставете саксиите в добре проветрено помещение в непряка слънчева светлина. Семената отнеме около 3-5 седмици, за да покълнат . Трансплантация на разсад в по-големи саксии , така че те могат да продължат да растат , когато разсадът имат най-малко четири листа.

2

пресаждат растенията в градината си , след като заплахата от измръзване е преминал . Ги засадим 16 до 18 инча един от друг с органичен компост , като тор . Люти чушлета растат най-добре с най-малко шест часа слънчева светлина дневно при температури между 80 и 90 градуса по Фаренхайт.


3

Вода вашите растения с най-малко един инч от вода на седмица , не над вода , тъй като това може да увреди растенията . Дръжте под око на вашите люти растения, за да се запази зоната около тях и плевене . Вашите растения растат до около 3 фута висок и доходност узрели чушки в три до четири месеца .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/green-organic/1019020735.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.