Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Цветни Basics >> Content

Mimulus растителни видове

Mimulus е род , която се състои от множество видове , всяка с различни регионално разпространение . Има както едногодишни и многогодишни примери от вида , който обикновено се нарича маймуна цвете . Цветовете са роден в Северна Америка и са в семейството Scrophulariaceae , която включва penstemons , индийски четка , лопен и snapdragons . Растенията имат гъсти навик и растат в области , в планините и в близост до реки , и има дори и водните видове. Mimulus Описание

Има около 150 вида маймуни цвете в света , 70 процента роден в Калифорния. Растенията имат характерни цветя , които се отварят в " устата ". Има два горни венчелистчета и две долни венчелистчета. Mimulus расте в най-различни цветове и размери от четири инча до 6 фута висок . Заводът е кръстен Monkey цвете , защото на маркировките на семената , които приличат на лицето на маймуна се .


Трайни насаждения

Mimulus многогодишни растения са краткотрайни и могат да цъфтят само за няколко години в дивата природа. Това може да бъде удължен от дома градинар чрез разделяне през пролетта. Mimulus lewisii е роден в Западното крайбрежие на Съединените щати . Тя е била открита и е наречен от Мериуедър Луис и е ярко розово целогодишен . Други видове, които са многогодишни растения са лепкава маймуна цвете ( Aurantiacus ) , рекичка маймуна цвете ( Guttatus ) и червена маймуна цвете. Тези растения цъфтят през пролетта до есента , с изключение на лепкава маймуна цвете , което цъфти от януари до май . Allegheny маймуна цвете е много често срещана синьо форма на растението , че вирее на влажни места.

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1019100013.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.