Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Цветни Basics >> Content

Celosia видове

Celosia , също посочен като гребен на петел , идва в три различни сортове . Те могат да бъдат характеризирани чрез просто търси в тях . Един сорт се отличава пера , другите шпайкове и трети спортни върхове . Една обща характеристика на всичките три вида са техните ярки, бижу тонизирана цветя и тяхното енергично модел на растеж . Гребенест

The гребенест разнообразие от celosia е този, който най- прилича на гребен действително петел . Този сорт не получи много висок, отседнал под 12 инча в повечето случаи. The цъфтежа част на растението се трептяха оцветени в нюанси на червено , лилаво , жълто или оранжево, а стъблата на растението също ще отнеме от цвета на цвета . Листата е ярко зелено. Това разнообразие може да бъдат засети директно в почвата или трансплантирани и е много издръжлив .


Plumes

Plume тип celosia растат много по-висок , а често достига височина над осемнадесет инча . По-скоро , отколкото гъсто опаковани цветето на гребенест вида, перната сорта Характеризира се с цветя , които са пернат в природата и доста дълго. Цветовете за този сорт не са толкова ярки и варират от червено, лилаво или розово. Този сорт е добре, ако започнете на закрито първо и трансплантирани веднъж разсад е около 4 до 5 инча височина . Продажба и Наем Spikes

Разнообразието скок на celoisa комбайни двата елемента на гребенест и перната сортове в едно растение . Цветята попадат в между гъсто опаковани и пернат и обикновено ще достигне 4 до 5 см в дължина , а цялата инсталация ще бъде някъде от 12 до 16 инча височина . Цветовете на цветя за скок celosia варират от ярко жълто и червено, за да повече пастелни нюанси на синьо , розово и лилаво. Това е много издръжлив сорт, който може директно да бъде посято в земята.


Засаждане Celosia

започне celosia закрито ви дава възможност да видите какви цветове окончателните цветя ще да , преди да ги засадят на открито. Това е много удобен начин да цвят мач , особено ако сте засаждане микс от цветове. Стъблата за цветя показват цвета на зрял централата ще имат и могат да бъдат разделени в групи . Celosia може да оцелее като контейнерни растения, но са най-подходящи за алпинеуми и цветни лехи, особено на по-високите сортове , които се нуждаят от повече пространство, отколкото контейнер може да осигури.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1019100001.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.