Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Цветни Basics >> Content

Имате ли нужда да заложите Слънчогледи

? Няколко растения имат много полезни функции като слънчоглед ( Helianthus Annus ) . Те произвеждат масло, здрави семена, закусвални за хора и животни и атрактивни рязани цветя . Също така е забавно да се гледа слънчоглед се обръщат към слънцето , което те правят само пред своите цветя съзряват . Слънчогледи са роден в Северна Америка и първоначално са били отглеждани за храна от местните народи. A слънчоглед глава е всъщност стотици малки цветя , скупчени заедно, което получава тежки със семена . Съображенията

слънчогледови сортове идват във високи , междинни и джуджета форми. Това не е необичайно за стъблата на високи сортове да растат около 10 метра висок и цвете главата почти един фут в диаметър. Според Университета на College на земеделието и природните ресурси , Делауеър на фактори , които влияят върху това дали едно растение изисква залага включват специално сорт , плодородието на почвата и количеството на валежите , което осигурява по-добро за растежа на растенията . В суха година , не може да се наложи да се заложи слънчоглед ; във влажна година или ако растенията са били overfertilized , залагайки може да бъде необходимост.

Високите сортове , като "Руска Giant ", може да расте дори по-висок от 10 фута и изисква определено залага , според Washington State University Whatcom Extension . Слънчогледи изискват адекватни количества от слънце - от шест до осем часа на слънце дневно. Колкото по-малко слънце , което получават, толкова по- вероятно е те да растат по-висок , или дългокрака , и изискват залага за предотвратяване на горната стъбла и глави от навеждане . Също така помисли залага слънчогледи , ако те се отглеждат на място, което има тенденция да бъде ветровито . Наем залага Материали

Университета на Върмонт Extension съветва залага растения след издънки показват, но преди стъбла получи много висок. За дялове , използвайте материал силна от стъблото. Дръжки за метли или скрап дървен материал ще са достатъчни. Дървени колове могат да бъдат закупени в градинските центрове; дърво гние , така може да се наложи дървени колове се сменя всяка година . Друг икономична алтернатива , в дългосрочен план , е за закупуване на дълготрайни алуминиеви колчета , които обикновено са покрити зелено, за да се слее с пейзажи.

За група от слънчогледи , помислете за създаване на клетка около тях с кръг от гъвкава фехтовка, като желязна мрежа , която се проведе на място от три или четири колчета . Удължаването препоръчва при закупуване или за рязане на колове , добавете около 25 процента по дължина на кладата за удари в земята. Използвайте меки материали , като например мека канап или стари , меки кърпи , да се връзвам стъбла на дялове , така че стеблата не са повредени.

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1019099996.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.