Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Цветни Basics >> Content

Растения с бодливи семенници & Цветя

Почти всички цъфтящи растения произвеждат семена или семена шушулки след цветята умират . Причината за Deadheading прекарани цветя е да се предотврати растението от въвеждането на енергия в производство на семена . Някои от най-красивите цъфтящи растения произвеждат семенници с остри шипове или тръни . Бодлите може да бъде методът на централата на отглеждането на животни , които могат да обикновено ядат семената от това. Много от тези растения са изключително отровни. Някои от тях, въпреки че се радваше като декоративни цъфтящи растения от градинарите , се считат за плевели в определени места . Datura Inoxia

Datura цветя са красиви , за да видите , но семена шушулките са покрити с остри шипове.

Тромпет Това бял ангел се характеризира с големи тръба с форма на цветя пред които са изправени нагоре , които се отварят по здрач и приключи през сутрин . Цветовете са ароматни , и макар бяло , може да бъде примесено с розово или лилаво. Той е роден в Мексико и югозападната част на Съединените щати. На юг , това е ниско - отглеждане и разпространение на многогодишни, но се смята годишен в северната част. Незрели семенници са зелени , но като шушулката на семена отлежава , шиповете са по-ясно изразени . Когато чушките семена са най-накрая зрели , те ще изсъхне и да се превърне кафяво. Напълно узрели семена шушулки често се пукат отворени , разпространение на семена чрез вятъра и на земята.


Datura татул известен

още като "трън ябълка ", този член на беладона или Solanaceae семейство е изправено растениевъдството . New растеж се развива от подземни стъбла. В най-южната Съединените щати , Datura татул расте в дивата природа , заедно крайпътни , в полета , изоставени домашни обекти и места за отпадъци . Листата имат граници на зъбите , като и остри връхчета. Основата на листата се развива в рамките на тесен точка . В края на стъбла , бисексуални Тръбообразното да фуния с форма на цветя се появяват . Цветовете са бели до лавандула и имат пипала на външните краища на венчелистчетата . Плодът на това растение е капсула бодлив , който държи на семената . Зелена шушулка The семена расте , тъй като отлежава и след това става кафяв при узряване .

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1019099991.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.