Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Цветни Basics >> Content

Нд Изисквания и Отглеждане Seasons за Растения

Градинари разберат , че здравето и жизнеността на растенията зависи от комбинация от четири фактора : температура , вода и храна и леки . The вегетация е времето от годината, когато всички четири фактора са благоприятни. Всеки вид растение има свои собствени критерии за най-добър растеж, обикновено имитират условията на естествено местообитание на растението . Градинари редовно манипулират вода от напояване , хранене от почвени добавки и температура от ОС капаци, мулч , и оранжерии . Светлина, обаче , е по-сложна . Light Количество

Интензивността на светлината е количеството на светлината , понякога се измерва в крак свещи. Защото от орбита и въртенето на Земята , светлина количество варира на годишна база . Като цяло , по-голямо количество светлина води до по- фотосинтезата ; обаче , ако количеството на светлината е по-голяма от способността на растението , за да го използва , фотосинтеза спира и растението може да изгори . Градинари намаляват количеството светлина с сянка кърпа и го увеличават с допълнителен осветление и отразяващи повърхности .


Light Quality

Цветът на светлината се нарича качество на светлината . Червената и синята светлина са най-полезни за растенията , а зеленото е най-малко полезни. Синята светлина насърчава вегетативен растеж. Тъй като флуоресцентни лампи произвеждат голяма част от синята светлина, те са предпочитани за започване на разсад на закрито. Растенията са стимулирани да цвете , когато присъстват приблизително равни количества червен и синя светлина.

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1019099978.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.