Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Цветни Basics >> Content

Индивидуални Potted - Тюлип Centerpieces

Лалетата са светли , шепите цветя, които цъфтят през ранна пролет в градините из цялата страна . Тези верни многогодишни луковични растения растат в продължение на години с право грижи, и да се развиват в саксии , така и на открито градини. Растителни лалета в саксии и ги държат на закрито като декоративни , живеещи Centerpieces . Засаждане

растителни лалета в средата на есента, дори в саксии , да се възползват от естествената им вегетация . Започнете процеса , когато температурите натопи под 50 градуса по Фаренхайт , пет до шест седмици преди първия твърд слана . Използвайте тежки саксии с дренажни отвори, за да се получи баланс на лалета и отводняване . Изберете декоративни 2 - до 5- литрови съдове , най-малко 6 инча дълбоки . Включване вече растящите легла за разнообразие във вашите Centerpieces .


Почва и храненето

Лалетата се нуждаят от свободни , питателна и бързо източване на почвата за растеж. Смесете бързо източване почва и органична тор в равни части, за да даде луковици на лалета богата , рохкава пръст , и да добавите тор крушка или костно брашно , за да се засили растежа на корените . Саксийни лалета изискват по-богати, по-влажен почва от градински лалета , и правят най-добре с добавянето на компост.

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1019099798.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.