Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Цветни Basics >> Content

Как да порасна Lotus Flower От Seed

Лотоси принадлежи към вида Nelumbo и често се бърка с водни лилии . И двамата са много - petaled , отворен цветчета водни растения в меки тонове на розово, бяло и жълто. Lotus са най-често се размножава чрез луковици , тъй като техните семена са обхванати в един труден черупка, която прави трудно покълването . Lotus семена , събрани от градински езера са резултат от свободно опрашване , и много от тях са естествени хибриди. Тези семена потенциално имат ДНК от два различни лотосови растения и може да не свърши търси като майчиното растение . Ако сте събрали тези семена , растението ще получите не може да бъде това, което сте очаквали. Нещата ще трябва
Fine песъчинки шкурка
Clear пластмасова чаша
Deep ваза или кофа
почвата , ако се използва
5 - инчов дълбоко с 8 - инчов диаметър контейнер (по желание ) <Бразилски >
Показване повече инструкции

1

Sand страна на семената леко с фина шкурка шкурка до тъмно покритие дава начин да се бели. Веднага след като видите някой бял , спрете опесъчаване .

2

Хвърли семето в прозрачна пластмасова чаша вода. Поставете го в място с температури между 70 и 90 градуса по Фаренхайт.


3

Промяна на водата в чашата , ако тя стане мътен. Може да се наложи да се промени , за да чиста чаша твърде ако измет форми на вътрешните стени . Облаци и измет са нормални . Това може да отнеме семената няколко дни до няколко седмици, за да покълнат .

4

трансплантация покълналите семена до по-дълбоко вода контейнер , ако езерото , където ще в крайна сметка го е по-дълбоко от пластмасова чаша . Наскоро се появи стъблото расте нагоре , докато достигне въздуха и след това разгръща първия лист . След като сме поставени извън листа, младите растения не понасят промените в дълбочината на водата , така че е важно да се получи измерването на дълбочината правилно .

5

трансплантацията разсад до езерото или контейнера , преди да корените поникват . Ако сте го вкарване и след това го поставя в езерото , осигуряване на контейнера е кръгла и най-малко 5 см дълбока и 8 инча в диаметър. Clay - глинеста почва работи най-добре за Lotus растения.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1019099467.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.