Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Цветни Basics >> Content

Как да порасна Lavender Vera

Lavender вера, често се счита за оригинал на английски лавандула, вирее най -голяма надморска височина и често се проявява най-добрият аромат и качества за лекарствени и ароматерапия цели. Както при всеки сорт лавандула , отглеждане на лавандула от рязане е много по-бързо и по-лесно , отколкото като се започне от семена. Заводът превърна от рязане ще проявяват същите характеристики като майчиното растение , така че вземете резници от процъфтяваща , здрави plant.Things лавандула вера ви е нужно
Mother растение
Ножици
Sharp нож <Бразилски > Pot , 5 - до 6 - инчов
градинарство вермикулит
вкореняване хормон
Clear найлонова торбичка
кофи , 4 - инчов , един за рязане
стерилна почва
Органичните торове <Бразилски > Shovel
Compost

Покажи повече инструкции
Започвайки Резници

1

Отрежете няколко nonflowering странични издънки от растението майка , след като лавандула цветя са цъфтяха за сезона. Внимателно изстържете основата на всяко рязане с острието на остър нож, за да се отстрани тънък слой от кората .

2

Извадете първата една или две двойки листа от всеки рязане, остават 3 to 4 инч . от голи стволови


3

Напълнете 5 - до 6 - инчов гърне с вермикулит . Потопете всяко стъбло в хормон за вкореняване и ги поставете в саксията по ръбовете . Поливайте обилно , докато не забележите, капе вода през дъното . Покрийте саксията в прозрачна пластмасова торбичка с ъглите отрязани да помогне да се запазят влагата и поставете саксията на топло, сенчесто място .

4

Напълнете един 4 - инчов саксия за рязане наполовина пълна с стерилна почва се смесва с органичен тор , съгласно инструкциите на производителя тор . Внимателно извадете първото рязане с корена си пакет от вермикулит и да го постави в центъра на новата саксия .

5

Добавете още от почвената смес около кореновата вързопа и попълнете пота към основата на стъблото . Поливайте обилно . Повторете стъпки 4 и 5 за всяка рязане. Позволете на растенията да растат в саксии в продължение на няколко седмици , поливане , когато почвата се чувства суха, докато корените са добре установени.


Пресаждането на посочен от Вас Garden

6

Намерете площ на градината си с пълно слънце. Разхлабете почвата с лопата на дълбочина 8 - инчов . Включване на компост в почвата , докато тя е в насипно състояние и ронлива .

7

Dig дупка за всеки лавандула растение малко по-широк и по-дълбоко , отколкото размера на пота . Vera лавандула обикновено расте до около 2 фута , така че място за засаждане на дупки 24инча разпада. В
8

Поставете ръката си над горната част на първата пота , с лавандула стъблото между пръстите си . Внимателно обърнете бурканчето да освободи растението и корен комплект.

9

Поставете корен вързопа в центъра на първата дупка и попълнете около него с изместен почвата. Повторете за всяка саксия лавандула растение. Старателно поливате растенията веднага след засаждане , и отново, веднъж или два пъти на седмица , докато те започват да стават по-големи .

10

Продължи поливане на растения на всеки две до три седмици , докато те започват да цъфтят . Вода всяка седмица или две , докато растенията цъфтят завършат или сте готови за прибиране на реколтата цветята .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1019099294.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.