Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Цветни Basics >> Content

Различия на Черно & Yellow слънчогледови семена

( . Helianthus SPP ) Слънчогледи варират от извисяващи гиганти на малки, гъсти растения. Това са високи , големи видове и сортове - Helianthus Annuus по-специално - които се отглеждат за семената им . Слънчогледовите семки са слабо разделени в две групи : тези, наречена черни маслодайни семена и тези , класифицирани като конфекция семена. Последните са жълто или бяло с черни ивици. Когато те идват от

Черно и жълти слънчогледови семки са от сортове , отглеждани предимно за съдържанието на масло от семената . Повечето слънчогледи , отглеждани за техните семена са сортове на Helianthus Annuus , който е смел в Министерството на земеделието на растителна издръжливост зони на САЩ от 2 до 11. Тъй като е убит от измръзване, Helianthus Annuus обикновено се отглежда като едногодишно .

< Бразилски> Какво те изглеждат като

Черен слънчоглед са по-малки , отколкото жълти или бели райета своите колеги . Те имат солидни черни черупки. Жълти слънчоглед се различават по това как жълто са в действителност - някои от тях са много бледи и по- кремаво - бял , отколкото жълт . Всички са с черни ивици , обаче. Семената могат да бъдат събрани , когато задната част на главата цвете се превръща от зелено до жълто, но ръководителите обикновено не се бере за семената , докато те се превръщат кафяво или черно, в зависимост от Университета на Кентъки Cooperative Extension Service .
< Бразилски>

Използва за слънчогледови семена в

Черен слънчоглед се натискат за тяхното масло, което се преработва в растително масло или слънчогледово семе . Черен слънчоглед също се използват в козметиката и маргарин и се смилат в брашно и се използват в храните за животни. Конфекция слънчогледови семена се продават като снек храна или се използват в хранителните продукти , със или без корпусите . И двата вида семена също се използват в хранителни смески за птици , и двата вида могат да бъдат запаметени и използвани, за да засадят нови слънчогледи.


Отглеждане на свое собствено

Не всички видове слънчоглед произвеждат хранителни семена . Ако искате да развиете своя собствена за закуски , опитайте " Mammoth руски, " който се извисява до 12 метра височина , според Washington State University Clark County разширение , и разполага с големи , шарени семена с тънки корпуси . Слънчогледи като цяло растат най-добре в пълен слънце и в богата , добре източване на почвата. Shelter от вятъра ще им помогне да останат в изправено положение .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1019020574.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.