Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> крушки >> Content

Кога мога да изровя & Отделни Кана лилии

? Ярките цветове и големи листа на Кана лилия са роден в Северна и Южна Америка , но този цветен скъпоценен камък е сега отглежда в много страни. Неговата популярност трябва да произтича от нейната красота и екзотика Allure , защото Cannas не разполагат с добра репутация за изправяне при екстремни условия. Като се има предвид тази уязвимост , това е добра идея да ги копаят и да ги разделят в подходящо време на годината. Това са само две стъпки в един непрекъснат процес на отглеждане , която започва с засаждане. Засаждане

В тропическите климатични зони , където температурите не се получи твърде екстремни , Кана лилии могат да се засаждат по всяко време на годината и се очаква да се гради за неопределено време. Други области, изложени на остри температурни колебания изискват Кана лилии да бъдат засадени , когато температурите започнат да надвишава 55 градуса Е. Те трябва да бъдат засадени в район, редовно изложени на слънчева светлина и с участието на почвата, която се оттича добре . Крушки трябва да бъдат засадени около 5 инча дълбоки с 1 до два фута между тях. След засаждане, те трябва да се полива редовно с голямо внимание да не се прави над вода .


Разкопаване Растения

Освен ако Кана лилии са в тропическа зона на климата , те ще трябва да бъдат изкопани , когато зимата започва да се стига. Трудно е да се определят точно този път с точност , тъй като дори малки разлики в температурата от една област в друга , може да направи разликата . Те трябва да се издърпа нагоре между края на лятото и началото на есента месец . Те трябва да бъдат изкопани само , когато листата са пожълтели . Важно е да се изчака до този момент , тъй като преди това растението не е погълнала необходимото количество хранителни вещества, то ще трябва за следващата година . Луковиците трябва да се изтегли неповредени , без съкращения от лопата или всеки друг инструмент .

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/bulbs/1019098632.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.