Home & Garden >> у дома градина >> Landscaping & Outdoor Building >> Поддръжка на парцела >> Content

Как да разпознаете Какво вид тор се нуждае от вашата парцела

торене Lawn е решаваща стъпка в поддържането на здрава и жизнена морава. Торове допълват азот, фосфор и калий, които са хранителни вещества, които могат да бъдат лишени от почвата . След тестване на почвата за хранителни вещества , можете да изберете вида на тор, който е най-подходящ за вашите yard.Things ви е нужно
Soil теста
Тор е.
Покажи повече инструкции
< Бразилски> 1

Тествайте вашата морава за рН и нива на хранителни вещества . Можете да получите комплект за тестване от повечето университетски разширение офиси. След като вземе проба от почвата с комплекта на почвата , да го представи до центъра на разширяване и да чакат за теста за results.The ще ви даде препоръка за почвата и хранителни вещества в почвата , в допълнение към препоръка за какъв тип и размер на тор трябва да използвате на вашия двор.

2

избере между органичен или синтетичен тор. Докато растенията не може да каже разликата между двете, има няколко въпроса, за да разгледа. Въпреки органични торове са по-малко вероятно да причини изгаряния от синтетични торове високо освобождаване , синтетичен тор контролирано освобождаване обикновено няма да изгори . Може да се наложи по- органичен тор да предоставят вашия двор , като азотни проценти могат да бъдат с ниско съдържание на органични торове. И не бъркайте органични материали като компост като задължително е по-добре за вашата почва . Докато тя може да се повиши качеството на почвата , това не води до увеличаване на хранителни вещества в почвата .


3

Изберете тор, който най-добре ще работят за вашия двор. Можете да прочетете на чантата , като погледнете в трите номера . Първият брой представлява процентът на азот . Вторият номер представлява процентът на фосфор, и трети процентът на калий, като в 20-3-4 чанта на тор . Ако вашия двор попада в среда , балансирано категория , трябва да изберете един 20-3-4 или 26-3-5 тор , което означава, че почвата се нуждае от повече азот , отколкото фосфор . Ако тревата е ниско на фосфор, вие трябва да изберете 13-13-13 тор, който предоставя равни части азот и фосфор . Вие почти никога няма да се нуждаят от голям процент на калий , освен ако вашата морава е сериозен дефицит . Въпреки това , трябва да има най-малко 1 на сто , тъй като калий помага за предотвратяване на заболяване. За нова морава , може да искате да изберете стартов тор , като 18-24-6 .

4

избра течен тор с бавно освобождаване , особено ако имате голяма площ , за да оплоди и имате нужда от по-висок процент на азот. Тор с бавно освобождаване, ще попречи на вашата морава от изгаряне поради прилагането на азот. Той също така ще ви помогне да балансира хранителните вещества в почвата за по-дълъг период от време.


От:http://bulgarian.98905.com/landscaping-outdoor-building/yard-maintenance/1019098330.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.