Home & Garden >> у дома градина >> Landscaping & Outdoor Building >> Специални проекти на открито >> Content

Как да се изгради бетон RISER стъпки

стъпки осигури практически и често атрактивни средства, за да позволи достъп до по-висока структура или се движат между различните нива в стъпаловиден област. Един вид на материал, който може да се използва за създаване на трайни и привлекателни стъпки е бетон . Concrete може да компенсира цялата структура . Алтернативно, просто тялото на стъпките може да се състои от излята бетонна и повърхността на стъпалата завършени с друг тип material.Things ви е нужно
Ролетка
лопата и други изкопни инструменти
Чакъл < Бразилски> Натъпчете
шперплат, 1/2-inch
2 - от -4 - инчов или две по -8 - инчов дървен материал
Saw
Nails
Hammer
Дървени или стомана колове
Form лубрикант
Concrete
Trowel
Float
Edger
Довършителни инструменти , ако е необходимо
пластмасови листове MarketBook.bg: Покажи повече инструкции в
1

Проверете местните строителни норми за всички правила, които се отнасят към стъпка изграждане , размер на протектора или други съображения . Включване на всички изисквания във вашия проект.

2

Планирайте размерите на стъпките . Определяне на общата височина на стъпките, които ще се изисква и желания размер щранг . Обикновено размер щранг от около 7 инча е идеален . Разделете общата височина от височината на щранг да се изчисли броят на необходимите стъпала . Определете желаната дължина на протектора , обикновено около 12 инча, и умножи тази на броя на необходимите стъпала за реализиране на общата дължина на стъпалата.


3

Подгответе мястото за формите и бетона . Изкопайте сайта, за да побере цялата дължина и ширина на стъпалата на дълбочина най-малко 8 инча.

4

Място 6 до 8 инча от едър чакъл в разкопките и да го успокои , за да създадете ниво , добре източване основа за по стълбите.

5

Build страничните форми за стъпките . Страничните панели , които могат да бъдат направени от шперплат, ориентирани направление борда или подредени дървен материал , трябва да се режат така , че те са малко по-дълъг и по-висок от планираните стъпки. Укрепване на страничните форми с пирони раздели на две по четири крака към външната страна на всеки панел , където щранг съвет ще бъде поставен . Освен това, приложете дължини на две - на - четири крака към външната повърхност на горната част, долната част и всеки край на страничните панели . Уверете се, че страничните форми са на ниво и долните ръбове са изцяло в контакт с чакъл .

6

Инсталирайте 2 - с -8 - сантиметрови дъски между страничните панели , където и щрангове ще бъдат да направлява пред всяка стъпка. Използвайте ниво, за да се уверете, че всеки съвет е на ниво и паунд ноктите през средата на дъските , за да ги отдават на усилени странични панели .

7

Подготви формите адекватно. Поставете няколко две -по- четворки или друг дървен материал под ъгъл между страничните панели и земята. Паунд дялове в земята, за да подпре отпред и най-ниската щранг борда , и да обмислят удари колове по целия периметър на формулярите.

8

Spread или спрей лубрикант върху вътрешните повърхности на формите . Това ще позволи по-лесно и по-чисто отстраняване на формите по-късно .

9

излее бетон за стъпките . След като достатъчно бетон е бил пуснат да се изгради всяка протектора , изглаждане на повърхността на всеки протектора с малка замазка или мистрия , с помощта на дъската в предната част на всяка протектора. Използвайте мистрията или замазката , за да се запълни в ниски места или отстраняване на излишната хоросан от високи места. Изпълнение на плувка над повърхността на протектора да се създаде гладка повърхност .

10

Изпълняване на кантоване върху лицевата страна на всяка стъпка.

11

Изпълнение на мистрия или плувка и кантоване над веригите отново след няколко минути още веднъж влага е излязъл на върха на стъпалата за по-нататъшно изглаждане на повърхността.

12

Премахване на дъските от предната част на щрангове , след като бетонът е адекватно определен . Премахване на ноктите държи на борда на страничните форми . Използвайте чук, за да леко потупайте дъската на щранг . Ако големи парчета бетон се придържаме към дъската , нека бетон лекува по-дълго преди да се опитате да премахнете дъските.

13

Изгладете повърхността на щранг , ако премахването на борда напусна несъвършенства или пространства . Приготвя се смес от тънък бетон и да го опаковате в предната част на щранг , където е необходимо , да го приглади с плувка да се създаде единна повърхност.

14

Извадете формите от страна на стъпалото най-малко 24 часа след бетонът се излива . Извадете скобите и натиснете на гърба на формата с чук , докато повдигате дъски на разстояние , така че те остават успоредни на страните .

15

Покрийте конкретните стъпки с пластмасови листове за една седмица , за да се даде достатъчно втвърдяване. В изключително горещо, сухо време , може да е необходимо да се замъгли редовно стъпките, през целия период на лечение .


От:http://bulgarian.98905.com/landscaping-outdoor-building/special-outdoor-projects/1019096119.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.