Home & Garden >> у дома градина >> Landscaping & Outdoor Building >> Павета >> Content

Как да намерим най- пространство на вдлъбната Driveway

Дали ремонт на къщата си и искате да промените размера на алеята , или просто искате да го оценява за други цели , може да бъдат объркани , когато става въпрос за измерване на кръгло , или вдлъбната , площ . Въпреки това, чрез използване на основната геометрия в гимназията и като известно време , можете да намерите правилния областта на алеята си , каквото и да си цели, може да be.Things ви е нужно
2 топки от низ
Protractor
Calculator
Ролетка MarketBook.bg: Покажи повече инструкции в
1

вземат две топки от низ. Старт в центъра на алеята , с лице на дъгата на кривата. Има две граници на алеята , всеки прави отделна крива ; на един по-далеч от вас, ще бъде по-голям . Отиди до единия край на кривата по-голям и да се отпуснете низ надолу , покрай малка крива , докато вие сте изправени пред алеята и са приведени в съответствие с приблизителния център на дъгата . Вие ще бъдете в приблизително същото положение, в което сте започнали , само още по-назад . Оставете низа и повторете от другата страна . Дръжте разнищване низа , докато кръстосват двете нишки .

2

С proctractor , измерва ъгъла , направена от низа , където той отговаря .


3

Caculate на част от кръг, че вашият вдлъбната алеята прави чрез разделяне градуса ъгълът , като 360. например , ако ъгълът, образуван е под 90 градусов ъгъл , имате 90/360 , или 1/4 от един пълен кръг .
<Бразилски > 4

Намерете общата площ на този кръг от едно измерване на дължината на низ. Това е радиус си ; то квадрат и резултатът се умножава по пи ( 3.14159 ) за общата площ на вашия кръг, умножавайки я с фракция сте намерили в Стъпка 3 .

5

Намерете радиусът , който започва на вътрешната , а от външната , кривата на алеята си и да вземе част от низ към една и съща точка . Това трябва да ви даде под същия ъгъл , но с различен радиус. Намерете лицето на този кръг , като повторите стъпка 4 .

6

изважда малка площ от по-голяма площ . Оставащият брой е площта на вашия вдлъбната алеята .


От:http://bulgarian.98905.com/landscaping-outdoor-building/paving/1019095361.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.