Home & Garden >> у дома градина >> Landscaping & Outdoor Building >> Павета >> Content

Как да Размер на алеята

При проектирането и изграждането на алеята , едно от първите неща, които трябва да направите, е да се определят нуждите си за алеята пространство. Факторите , които отиват в този включват колко коли семейството ви има , размера на колите , колко е голям вашия гараж е и как околностите на алеята е озеленен . Това може да се гарантира, че сте на правилното място достъпно алеята , без ненужно да проправят морава пространство. Инструкции

1

Определя ширината на алеята , той основава на размера на гаража си . За единична ширина на пътното платно , който има гараж за една кола , минималната ширина е 10 фута , но правейки широк 12 фута може да осигури допълнително пространство , че вие ​​и всички пътници позволява в колата си способността да се влиза и излиза от колата без да стъпва на тревата или каквито и да било растения имате по ръба на алеята. Същите стандарти се прилагат за двойна ширина , две коли алеята , но минималната ширина трябва да бъде най-малко двадесет фута , вместо от 10 фута.

2

Разглеждане на района около алеята , за да видите дали има са стени, които биха могли да повредят врата кола , тъй като се отваря . Ако стените са повече от 8 инча висок , алеята трябва да бъде широк най -малко 14 метра.


3

Дизайн алеята достатъчно дълго, така че всяко превозно средство има между 18 и 20 метра дължина разполага. Това дава възможност за пространство между различните превозни средства, които хората могат да ходят намира, без да се налага да отидете на единия край на алеята. При изчисляване на дължината , се изважда 6 до 12 метра от края на алеята , за да се даде възможност за текущи или бъдещи тротоари . Технически, че земята е собственост на правителството , и вие не може да се паркира на тротоара , дори ако това е вашата алеята .

4

Погледнете на улицата пред къщата, и проучване на моделите на трафик . Ако това е странична уличка в развитие или път с две платна с малък трафик , това е доста безопасна и лесна за хората да се върна на алеята и на улицата . На силно пътували път или Multilane магистрала , в повечето случаи това не е безопасно да архивирате на улицата заради трафика , така че ще трябва да се осигури обрат площ в двора си . За единична ширина на пътното платно , зоната за обръщане трябва да се измери 20 фута дълго и ширина 10 метра. Тя трябва да бъде двадесет фута с 20 крачета за двойна ширина на пътното платно . Зоната за обрат също може да осигури допълнително паркиране, когато е необходимо.


От:http://bulgarian.98905.com/landscaping-outdoor-building/paving/1019095291.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.