Home & Garden >> у дома градина >> Landscaping & Outdoor Building >> Павета >> Content

Как да се изгради един Paver Пътека

Служи като трайна инвестиция , пътека машина подобрява ограничаване на обжалване и се присъединява към различни части на пейзажа , запазвайки хората от тъпче на трева или кал . Предлага се в голямо разнообразие от форми, дизайн и материали , павирани пътища добавят непринуден чар към външното пространство. Настилките също издържат на трафика и толерират естествения замразяване - размразяване цикъл. Помислете тухлени павета , които са евтини и се предлагат в много стилове , което ви позволява да ги обвържат с вашия външен дизайн елемент . Съхранявайте път от 3 до 5 feet широк, за да се осигури удобен достъп за двама души или инвалидна количка. Нещата ще трябва
Градински маркучи
Stakes и низ (по желание )
Hammer (по желание )
Framing квадрат (по желание )
Shovel
количка
прокопаване на канавки лопата
Hand подправяне или уплътняване машина е. Дребен чакъл
кантиране
едър пясък
Screed борда
Тухла павета
Sand
Broom MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
< Бразилски> 1

Mark пътя на земята , където искате да го инсталирате . Използвайте две градински маркучи за заоблен пътека или чук дървени колове в земята и разширяване низ покрай тях за прав път . Използвайте рамкиране квадратен заедно краища на прав път , за да образуват прав ъгъл .

2

Поставете лопата в тревната площ по протежение на всеки маркуч или низ линия за гол в периметъра . Извадете маркучите или залозите и низ. Поставете ги настрана. Купчина камъни и отломки от между периметъра на пътеката в количка и го изхвърлете.


3

Roll на трева от вътрешността на периметъра и да го отмени за изкърпване голи части от пейзажа по-късно . Разкопае почвата на дълбочина от 8 инча с прокопаване на канали лопата. Ниво на базата и пълнежът откритата почвата , докато тя е твърда .

4

Изсипете и компактни слоеве от трошен чакъл в изкопа , докато тя образува 4 - инчов слой. Леко се замъгли всеки слой от чакъл да излея за намаляване на триенето , причинено от триене камъни , преди да ги уплътняване с тампер . В идеалния случай , вашите отпечатъци не трябва да се виждат върху чакъл база , когато ходиш над него след уплътняването .

5

ръба на стените на изкопа с дължина от пластмаса, метал или дърво, за да се определи пътя и задръжте материала на място. Lay дължини на дървен материал в изкопа , флъш срещу неговите стени или паунд дялове в джобовете на заинтересовани предвидени по долните ръбове на метални или пластмасови кант .

6

Изсипете едър пясък в изкопа и гладка горната му част с 2- от -4 - инчов замазка борда . В идеалния случай, дебелината на пясък леглото трябва да се даде възможност на тухлени павета да падат 1/4 инча над крайна кота когато е инсталирана . Dry побере машина над леглото, за да се определи дълбочината , и да добавяте или премахвате пясък , както се изисква . Mist или трамбоване на пясък леглото леко да помогне на частиците се установят в мястото и намаляване на скоростите .

7

Lay фугорез тухли над един от ъглите на леглото готов в желания от вас модел , разстоянието между тях 1/8 inches Освен . Докоснете върховете на тухлите с гумен чук, за да им помогне да настроите в пясъка . Проверка на върховете на всеки няколко павета , които сте задали , за да гарантира, че те са в съответствие със заобикалящите павета . Добавяне или отстраняване на пясък отдолу, за да регулирате дълбочината им . Продължаване на процеса на полагане павета , докато не завършите цялата педя .

8

Нарежете павета в последния ред с тухла трион, ако е необходимо , така че те се вписват предвиденото място . Поръсете фин пясък над пътя и го помета в малките различия между павета .


От:http://bulgarian.98905.com/landscaping-outdoor-building/paving/1019095131.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.