Home & Garden >> у дома градина >> Landscaping & Outdoor Building >> Озеленяване храсти >> Content

Как да засадим Juniper храсти

Някои разнообразие от хвойна храст расте почти навсякъде по света . Тези вечнозелени храсти се използват за жив плет и като самостоятелни растения, за да добавите полиран поглед към пейзажа. Junipers се предлагат в разнообразие от форми и размери от земно покритие за по-малките към по-големите храсти , пълни оформени храсти. Засаждане на този издръжлив храст ще ви предостави прекрасна допълнение към вашата градина, която изисква много малко maintenance.Things ви е нужно
Juniper храст
Shovel
торфен мъх
горния почвен слой
мулчиране
Hose
Клипърс MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

Изберете мястото за вашата хвойна. Junipers като слънце , но могат да оцелеят доста добре в частична сянка . Намерете място, с добре дренирана почва .

2

Dig дупка около два пъти по- широка и дълбока, колкото размера на кореновата топка от хвойна храст . Някои храсти идват увити в зебло , докато други идват в пластмасова саксия. Повдигнете растението в дупката, за да се прецени правилно дълбочина и ширина.


3

Смесете торфен мъх и горния почвен слой в мръсотията вътре в дупката. Торфен мъх увеличава отводняване способността на почвата и помага почивки до джобовете на тежка глинеста почва , за да помогне с задържане на вода , както добре. Line стените и дъното на дупката с горния почвен слой и торфен мъх смес.

4

Нарежете чул или пластмасова саксия от цял ​​корен топката на храста . Бъдете внимателни, да не се повредят корените на растението .

5

Поставете растението на земята и нежно работят пръстите си в главната топката да се разхлабят почвата. Растения лесно стават корен обвързани в саксии , така че искам да се разрохка почвата за насърчаване на корените да растат навън. Можете също така да се разхлабят почвата около корените топката с принудителна вода от маркуч. Уверете се, че за да се позволи известна свобода между маркуч пръскачка и корените , така че да не вреди на растението.

6

Поставете растението в дупката , като се уверите , че на върха на корен топката е на нивото земята. Попълнете в целия корен топката със смес от торфен мъх и горния почвен слой . Натиснете здраво за да се отстранят всякакви въздушни джобове. Продължи попълване с почвена смес , докато има леко могила около основата на растението. Използвайте крака си твърдо да натиснете мръсотията надолу около основата на хвойна .

7

мулчиране около основата на храста хвойна да помогне на почвата задържа вода .

8 < стр. > Water растението напълно , фокусирайки се върху основата на растението, за да може водата да достигне кореновата топката. Junipers не се нуждаят от много вода , дори когато току-що засадени. Въпреки това, даде своя новозасадена храст малко вода , ако там не е често дъжд .


От:http://bulgarian.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-shrubs/1019092710.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.