Home & Garden >> у дома градина >> Landscaping & Outdoor Building >> Озеленяване Растения >> Content

Факти за Вирджиния пълзящо растение

Цветето Virginia ( Parthenocissus quinquefolia ) е дървесен лоза много по- привлекателен, отколкото подсказва името му . Native към източната част на Северна Америка , Вирджиния пълзящо растение има различни приложения в озеленяването , и тя е на разположение при сорт форми. Вирджиния пълзящо растение расте нагоре в дървета , върху структури или по земята , което му придава гъвкавост , че можете да се възползвате за озеленяване. География

Native да повечето от източната част на САЩ и с неговото разпределение разширяване в Мексико , Вирджиния пълзящо растение оцелява от Министерството на земеделието на растителна издръжливост Зони на САЩ от 3 до 9 . В дивата природа , Вирджиния пълзящо растение вирее в влажна почва с добър дренаж , но тя също се справя добре в сухи почви и дори в пясъчни такива. Толерантни на сянка, тази лоза все още предпочита открит, огряно от слънцето място да расте. Той издържа на излагане на сол , което го прави една жизнеспособна опция за крайбрежните райони.


Размер и функции

Вирджиния пълзящо растение расте с дължина между 30 и 50 фута катерене по дърветата , стени, решетки , беседки и отстрани на сгради с неговите разклонения пипала . Тези разширения от стъблото на лозата се прикрепят към каквото и да е удобен , с помощта на всмукване чаша - като лепило диск в края на филиз , че се придържа към всяка гладка повърхност. Листата са съединение , с листовки , подредени като разпръскващите пръстите на една ръка от една централна точка на стъблото. Три до пет 4 - инчови дълги листовки съставляват един-единствен лист. Вирджиния пълзящо растение цъфти от май през август , но в Зелената - бели цветя , замаскирани от листата , е трудно да се забележи. Въпреки това , цветята генерират малки синьо-черни плодове до септември .

От:http://bulgarian.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-plants/1019091765.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.