Home & Garden >> у дома градина >> Landscaping & Outdoor Building >> Озеленяване Basics >> Content

Озеленяване & Lawn поддръжка

Озеленяване , което прави разликата между скучна двор и един , който можете да се гордеете. Това означава не само засаждане на дървета , храсти , цветя, земно покритие и трева, но всичко това в една организирана , добре проектирани мода . Вместо да се придържаме случайни растения в случайни места , внимателно да планират концепцията и външния вид на вашия пейзаж за максимални визуални interest.Things ви е нужно
Spade
пластмасова кофа
Soil
Plastic торбичка
разпръсквач
вода е. тор
хербициди MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
Озеленяване

1

Събирайте почвена проба . Изкопайте няколко дупки , около 6 инча дълбочина , из двора . Вземете малко количество от почвата от всяка дупка и го сложи в пластмасова кофа . Смесете почвата и запечата около 1/2 чаша в найлонова торбичка . Изпрати на местния университет или кооперация разширение лаборатория за тестване. Познаването на рН и състава на почвата помага да се определи кои обекти да се използва във вашата пейзаж.

2

Научете зрялата размера на дървета и храсти , когато озеленяване . Големи дървета , като например бяла пепел или Hackberry , могат да станат 50 фута или по-високи , така че те трябва да се засаждат в открити площи . Кайсии и Амур кленов са по-малки , които растат по-малко от 25 метра височина , и могат да бъдат засадени в по-малки площи. Използвайте резултатите от рН на почвата за изпитване като ръководство при избора на растения. Наем 3

Краен растения с вашите условия на отглеждане . Например , машини пълен слънце, сухоустойчиви екземпляри в топъл климат .

4

Поставете големи храсти и растения , които стоят зад по-малките. Това създава дълбочина в своите градини. Използвайте разпространение капак на земята като една добра алтернатива за скалисти участъци или петна с условия в по- малко от идеалните за отглеждане.

5

Освежете пейзажа с разкошен цъфтеж. Едногодишни цветя са склонни да бъдат по-ярка , макар че те имат по-малко зеленина , отколкото трайни насаждения . Въпреки това, те трябва да бъдат засадени отново всяка година. Трайни насаждения са с по-ниски поддръжка , защото те растат отново година след година.


Lawn поддръжка

6

Оплодят тревни площи с висока азот смес а, за светло зелено, с дебелина , плътна тревна площ . Нахранете тревата на всеки осем до 10 седмици , с по-голямо количество през есента, преди зимата определя инча Според Ohio State University Extension , нанесете смес (в идеалния случай една със съотношение 10-6-4 ) през април , юни, август и ноември. Се нанасят по 5 паунда през април , 10 паунда през юни , 10 паунда през август и 20 паунда през ноември.

7

Water тревата , за да го предпази от покафеняване или груби . Тя се нуждае от един инч от вода на седмица, за да остане в зелено. Задайте спринклерна тревата в място за 1-2 часа, за да се прилага един инч от вода , след това се премести на пръскачката на друго място. Поставете пръста си в почвата. Тя трябва да е влажна на дълбочина от 6 до 8 инча. Вода в ранните сутрешни часове .

8

кося тревата на височина от около 2 до 3 инча. Никога отсече повече от една - трета от петура в даден момент. Малко по -дълго трева през лятото насърчава растежа . Използвайте остър косачка , за да се избегне извличане или разкъсване .

9

Прилагане на хербицид за отстраняване на плевели. Използване на формула , насочена за конкретната трева и плевели типа , който имате. Ако проблемът е ограничен , да ги извадя на ръка (включително корените ) .


От:http://bulgarian.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-basics/1019091666.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.