Home & Garden >> у дома градина >> Landscaping & Outdoor Building >> Цветни лехи и Specialty Gardens >> Content

Грижа за Koi Pond Fish

Ако си мислиш за добавяне на някои издръжливи на вашето езерце , Кои може да са рибата за вас. Тези ярко оцветени същества виреят в топла вода, но също могат да издържат на минусови температури по време на суровата зима . Възрастни Кои може да достигне 1 до 2 метра дължина , когато е повдигната в идеални условия , както и поради големия им размер, те се нуждаят от изкуствено езеро с много простор . Грижа за Koi не започва и завършва с изграждането на езерото. Въпреки че Харди, Koi да се поддаде на екстремни условия, без подходящи грижи .
Което ви е нужно
Pond филтрираща система
Pond вода тестване комплект
термометър Pond

висока протеин Кои храни
Low - протеин Кои храни
барботьор и езерце размразяващ

Инструкции
1 < р > Подготовка на езерото преди въвеждането на Кои . Имайте предвид, че Koi изискват езерце , което е между 3 и 5 фута дълбочина и достатъчно голям, за да съдържа най-малко 1000 литра вода . Вие също ще се нуждаят от система за изкуствено езеро за филтриране, която е в състояние да държи водата тече и правилно окислена за Koi . Размерът и видът на филтрираща система ще зависи от вашите желания и размери езерце.

2 < р > Стабилизиране на водата на езерото , преди да добавите Koi . Koi изисква вода с рН между 7.0 и 7.8. Водата не трябва да има никакви нитрити или амоняк. Тези нива ще се нуждаят от изпитването най-малко веднъж седмично с комплект за езерце тестване на водите . Стабилизиране на нитрити , амоняк и рН се осъществява , като следвате инструкциите на комплекта за езерце тестване на водите . Световния съюз 3 < P> Определя колко Кои може да се побере в езерото преди покупката . Всеки Кои ще трябва най-малко 10 квадратни метра вода . Така че, ако езерото е 100 квадратни метра , той може да се справи с повече от 10 Koi .

4 < р > Нахранете Кои два до четири пъти на ден по време на топлите месеци , че средно между 60 и 85 градуса по Фаренхайт. Термометър в езерото ще помогне да се определи температурата на водата . Метаболизмът на Koi е по-бързо в по-топлите месеци , отколкото през по-хладните такива , така че рибите са по-активни и да получите гладен бързо. Кои храни с високо съдържание на протеини е най-добре през това време. Ако температурите се повишат над Фаренхайт марка на 85 градуса и средно по-близо до 90 градуса по Целзий , прекратете храненето , докато температурите паднат обратно.

5 < P> Ограничаване на хранене , след като температурата на водата падне под 60 градуса по Фаренхайт , Например, ако сте хранене Кои четири пъти на ден , само за да ги хранят два пъти. Оферта Кои ниско съдържание на протеини , студено време храна по това време . Спрете храненията напълно , когато температурата на водата достигне 50 градуса по Фаренхайт.

6 < р > Инсталирай барботьор и езерце размразяващ ако живеете в климат, който изпитва студени зими. И двете ще предотврати образуването на лед върху горната част на езерото. A размразяващ определя на 34 градуса по Целзий ще се гарантира, че водата в езерцето остава на безопасно ниво температура за Koi , която обикновено е около 40 градуса по Фаренхайт . Формиране на върха на кислород граници езерце във водата Твърде много лед , в крайна сметка задушава Кои .

От:http://bulgarian.98905.com/landscaping-outdoor-building/flower-beds-specialty-gardens/1019131093.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.