Home & Garden >> у дома градина >> Landscaping & Outdoor Building >> Цветни лехи и Specialty Gardens >> Content

Какво трябва да сложа в Bed Flower Преди мулчиране да запазим Weeds Out ?

< Р > Органични мулч , като дървени стърготини или борова слама, помощ блок плевели и задържат влагата в цветна градина . Някои плевели все още могат да проникнат в органичен мулч слой , особено на сортове, които не се нуждаят от светлина, за да покълнат . Инсталиране на слой от лист мулч под органичен мулч допълнителни потиска и задушава плевелите. Събитие , ако семената успяват да покълнат , те често не могат да проникнат през мулч фундамента .
Plastic
< р > Черно пластмаса мулч е непривлекателна в цветни лехи , по своя собствена , но добавянето на дървени стърготини или друг органичен мулч скрива от погледа . Пластмасови предотвратява най растеж на плевелите и задържа влагата в почвата. Това е един евтин вариант за използване в годишните легла , но сълзи и разгражда в рамките на една до две години и се нуждае от подмяна. Plastic не позволява проникване на вода или въздух в почвата , така че е най-добре да го инсталирате през система за капково напояване, за да се гарантира, почвата и растенията получават необходимата влага. Световния съюз Fabric
< P> Fabric мулч , понякога наричани геотекстил , осигуряват възможност за дългосрочно подложка в цветни градини. Тъканта издържи в продължение на пет или повече години , когато е покрита с органичен тор . Fabric не пречи на плевелите , както и пластмаса, тъй като някои светлина все още прониква в мулч слой и позволява на кълняемост на семената. Използването на 2- инчов дълбочина от органичен мулч върху плата предотвратява най- проникване на светлина , което позволява на плата да блокира растежа на плевелите по-успешно . Тъкани позволяват проникване на вода и въздух , така че те не се нуждаят от капково напояване.

От:http://bulgarian.98905.com/landscaping-outdoor-building/flower-beds-specialty-gardens/1019131076.html
авторско право © у дома градина Всички права запазени.