Home & Garden >> у дома градина >> Landscaping & Outdoor Building >> Цветни лехи и Specialty Gardens >> Content

Deer Устойчив Garden Plan

Ако сте градинар, който живее в район, силно населена от елени , знаеш ли мъката да видя вашата награда растения превръщат в закуски за браузване долара. За щастие , независимо дали искате да растат ядливи растения или декоративни растения , има много начини да направите вашата градина по-малко привлекателна за гладни елени - но не по-малко красиво и полезно за вас. Декоративна растителност на MarketBook.bg лютичета са неприятен за елени .

Отглеждане на декоративни растения , че елен не ще унищожи зависи от вземане на правилно подбрани растения от самото начало. Докато не растение е напълно елен - доказателство , казва Пати Simons на Native Plant общество на Тексас ", някои растения са доста вкусни да елени , други по-малко . В зависимост от плътността на популацията на елените , условията за засушаване и наличието на други по- вкусни растения , някои растения са по-устойчиви от други. "

Избор на разнообразие от растения , които не се харесват на елени ще направят вашата градина по-малко вероятно да привлече елен на първо място . Rutgers University предоставя списък на насаждения , подредени по устойчивост елен.


Ядливи растения

Розмари е по-малко привлекателни за елени .

Deer- устойчиви на плодове и зеленчуци са ограничени в избора, тъй като повечето растения, които са годни за консумация от хора също са вкусни за елени . Според изследване на Селскостопански Experiment Station Rutgers University е , някои силно ароматизирани билки като анасон и розмарин могат да бъдат по-малко привлекателни за елени . Въпреки това, дори и най-малко апетитни растения , останали незащитени , могат да бъдат изядени от елени , ако няма друга храна е на разположение.

От:http://bulgarian.98905.com/landscaping-outdoor-building/flower-beds-specialty-gardens/1019090760.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.