Home & Garden >> у дома градина >> Landscaping & Outdoor Building >> Цветни лехи и Specialty Gardens >> Content

Идеи и Layouts за озеленяване малък двор

Средната тревата или двора в САЩ измерва 1/5 от един акър , или около 8700 квадратни метра . Нещо по-малък и, разбира се , може да има малък двор . Вие не може да бъде в състояние да играе футбол, или дори Хек , в пространството, но има много начини да направите вашия малък открит опит приятно. Vertical Дом

Когато не можете да растат , растат . Bougainvillea , грамофонче , орлови нокти и бръшлян са стандартни и познати нагоре производители. Вземи малко по-креативни , и прагматичен . Краставица, диня , тиквички , ягоди и захар щракнат грах изкачи огради и други опори. Някои плодни дървета , като например ябълка и череша, могат да бъдат обучени да расте в модел Espalier . Дървото расте срещу пергола или стена в фен -подобен модел.

Увивни растения осигуряват неприкосновеността на личния живот скрининг за градски вътрешни дворове и градини и капак градина eyesores , като голи стени и остри ръбове.


контейнер градинарство

Малките пространства изискват гъвкавост. Какво може да бъде тихо и спокойно място да се излежавам на сутринта трябва да се трансформира в партия пространство за многобройни вечерни гости. Контейнер градинарство позволява малко пространство , за да се постигне функционалност.

Изберете ярко оцветени контейнери за разлика от други градински елементи , като например вътрешен двор и пешеходна пътека плоча . Контрастните цветове подсилва визуално обжалване градина , направи го да изглежда по-голям. Да разгледаме маневреност на контейнерите . Големи контейнери трябва да се засаждат на място. Други контейнери са на разположение с колела . Контейнерите, като това може да бъдат пуснати на вътрешни дворове и отстранени , когато е необходимо.

Разнообразието от растения , от които да избирате , е изумителна . Едногодишни цветя осигуряват летни цветове , докато трайни насаждения като путка върба запазват кръг интерес година . Едно от предимствата на контейнер градинарство е възможността за премахване на сезонно избледняване растение от фокусна точка.

При избора на цветя и контейнери смятат височина и текстура , за растенията, така и саксии . Позиционирайте големи парчета и високи растения в задните и по-малки , едногодишни цветя към предната част договорености си . Вие не сте ограничени до цветя. Декоративни дървета и образци , като например японски кленове и миниатюрни портокалови дървета , виреят в контейнери. Продажба и Наем на водни елементи

Водни произведения пренасочат фокуса си градина , така че гостите прекарат време в търсене на бълбукащи фонтани , а не на гърба на гараж на някого . Водните атракции също са полезни в градските градински участъци, където пространства често са странно оформени . В тези ситуации , бани птици, дрънкулки и мехурчета, изправени постаменти или плитки басейни с кът за перваз може да запълни по друг начин "мъртви" зони. Малки , официални Брукс, известни като rills , добавете спокойствие в малка градина. Плитки басейни и rills могат да изискват копаене и са малко по- трудно, отколкото други водни съоръжения , както в инсталация и поддръжка. Повечето функции градина , обаче , повторното използване на водата чрез лесно за инсталиране помпа system.Check вашия местен градински център за направи-си -сам фонтани и водни елементи .


От:http://bulgarian.98905.com/landscaping-outdoor-building/flower-beds-specialty-gardens/1019090549.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.