Home & Garden >> у дома градина >> Landscaping & Outdoor Building >> Цветни лехи и Specialty Gardens >> Content

Евтините начини да има Courtyard Garden

Някои дома градини сочи навън , посрещане на света. Други са изправени пред навътре , предлагайки светилище за лично спокойствие и тиха радост . Предшественици на двора на съвременната градина включват средновековен замък билкови градини и средиземноморски климатични защитени открито стаи на мексиканските Haciendas и италиански вили. Дори малки пространства с променлива слънчева светлина и сянка предполагат възможността за създаване на вътрешен двор с градина . Използвайте наличните ресурси, сделка за лов и изобретателност , за да се превърне по-рано безполезен площ в двора оазис. Павета

Традиционно, двор градина е отчасти или изцяло асфалтиран . Един сравнително евтин начин за създаване на този поглед е да потопиш трамплин в съществуващата трева ; градински центрове и каменни дворове понякога предлагат изгодни цени за счупени или бичен павета и плочи за паваж . Постепенно замени тревата между камъните с вкоренени резници на нисък профил , ароматна билка като пълзящи мащерка ( Thymus serpyllum SPP . ), Който е смел в американското министерство на земеделието (USDA ) издръжливост зони растителни 4 до 9 , или с ниско съдържание на нарастващата земята покритие като bugleweed ( Ajuga reptens и автобиографии . ), който е смел в USDA зони от 3 до 9. Други евтини , твърди повърхностни покрития включват чакъл, цимент, асфалт и щампован бетон или релефна .

< Бразилски> Cool Озеленяване Вижте

Само много малко растения са необходими , за да се превърне в един двор с градина . Един единствен е отгледал или камък остриета легло на трайни насаждения , малко дърво в контейнер или група от саксии държи едногодишни запазите място и да се грижи работно време , както и пари . Пазарлък лов за един , голям плантатор , в който можете да центрирате малко вечнозелено като например " Green Mountain " чемшир ( Buxus " Green Mountain " ), който е смел в USDA зони 4 до 9. ръба на саксията с изоставаше винка ( Винча малки SPP . ) , който също е издръжлив в USDA зони от 4 до 9 . Plant Джони скок нагоре ( Viola трикольор ) в близост до ръба на пръстен от жълти , лилави и бели , малки , pansylike цветя , които цъфтят пролетта, лятото и есента. Джони скок нагоре може да расте в USDA зони от 3 до 9; това е самостоятелно засяване годишен в хладните зони, на всеки две години в някои места и може да бъде краткотрайна целогодишен в топли зони.

От:http://bulgarian.98905.com/landscaping-outdoor-building/flower-beds-specialty-gardens/1019018203.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.