Home & Garden >> у дома градина >> Housekeeping >> Начало Организационния >> Content

Какво причинява ледени кристали на замразени храни

? Ледени кристали са отличителен белег на замразени храни. Образувани по време на процеса на замразяване , малки ледени кристали на повърхността са нормални и могат да се очакват . Големи ледени кристали в цяла замразена храна може да повлияе на текстурата и вкуса на ястията , така че е най-добре да ги избегне , ако е възможно . Защо ледени кристали Форма

Най-честата причина големи ледени кристали образуват във вашата замразена храна е бавен, неравномерен замръзване. Ледени кристали не се образуват по време на по- бързо замразяване , защото хранителните молекули не могат да образуват шест едностранно снежинка преди замразяването е завършено. Бавен резултати за замразяване за по-големи, по- управляеми ледени кристали , които причиняват вреди на храната . В случай на пресни плодове и зеленчуци , могат да образуват ледени кристали , защото не са пресъхнали продукцията напълно. Това допълнително количество вода по повърхността на плодовете и зеленчуците в крайна сметка води до mushier продукт.


Предотвратяване Ice Crystal Formation

Вие не искате да отидете на всички неприятности за замразяване на храна , само за да се свърши с каша бъркотия. Предотвратяване на големи ледени кристали от образуване чрез предприемане на следните стъпки: Насърчаване на храна, за да се замразява бързо . Ако вашият фризер има бърз рафт замразяване , той се използва за елементи, които желаят да се замразява. Никога стека елементи, които желаят да се замразява , вместо да ги разпределя през целия фризера да се даде възможност за по-равномерно замръзване. Когато елементите са замразени твърди , можете да ги движите и да ги стека , както желаете. Сухи пресни храни обилно преди замразяване . Ако замразяване ягоди или зелен фасул от градината си , е важно да се гарантира, че те са напълно сухи , за да се избегне образуването на ледени кристали . Съхранявайте вашия фризер при или под температура от 0 градуса по Фаренхайт , ако е възможно , по-ниски температури държат замразени храни, по-стабилна. Продажба и Наем Други фактори, които влияят на качеството в

може да са елиминирани почти всички ледени кристали от вашите замразени храни, но това не означава, тяхното качество ще бъде най-добрият . За да се гарантира , че замразяването влияе върху качеството на вашите храни " възможно най-малко , Бланширайте зеленчуците. Едно бързо потапяне във вряща вода може да помогне на пресни зеленчуци остават в пика си за по-дълго , като кипене инактивира ензимите , които насърчават разпад в зеленчуците. Премахване на въздуха , ако е възможно чрез използване на вакуум мерки и теглилки или внимателно " оригване " пластмасови контейнери за съхранение . Не размразявайте и повторно замразяване , тъй като това може да доведе до спад в качеството и безопасността на храните дори като позволява на бактериите да се размножават .


Ice Съвет Crystal безопасност

от време на време , може да имате фризер неочаквано се повреди, докато пътувате , или фризера може да се размрази , докато сте далеч дължи на прекъсване на захранването . Това може да бъде опасно, защото ако фризера започва да работи отново или възстановяване на захранването , тя може да бъде трудно да се определи е настъпило размразяване . Telltale ледени кристали могат да бъдат само си индикация , но това е малко вероятно сте запомнил ледените кристали във вашите замразени храни. За да се избегне тази главоблъсканица , поставете цип в запечатан плик на кубчета лед във фризера , преди да напусне града. Ако възникне размразяване , кубчетата лед ще се стопи и да замръзнат отново като твърд блок, ви показва , че имате нужда да проведе чистка фризер .


От:http://bulgarian.98905.com/housekeeping/home-organizing/1019085294.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.