Home & Garden >> у дома градина >> Housekeeping >> Care Мебели >> Content

Tung Oil Употреба

< р > Tung масло е ненаситен масло, което е взето от семената на дървото тунгово масло ( Aleurites fordii или Aleurites Монтана ) . Дървото е роден в Китай, но се отглежда и в тропически климат на Южна Америка. Семената на нефт дървото дун са обвити в твърда черупка с размерите на орех , която трябва да бъде съборена , за да изложи на семената . Tung масло се освобождава, когато са смачкани семена .
Wood Лечение
< р > Tung масло понякога се нарича като " Китай дърво масло " и се използва предимно като дърво третиране, подобно на ленено масло или маково семе масла. Tung масло се класифицира като " сушене масло ", което ще се изпари , след като тя се прилага , оставяйки повърхността на дърво със защитно матово покритие . Pure тунгово масло е водоустойчив , гъвкав, не е токсичен и не потъмнява дървени повърхности. Ползите от използването на тунгово масло през химическа обработка или ленено включват неговата устойчивост на киселини и износване , по-голяма зона на покритие , бързо усвояване и сухо време , и лекота на приложение. Tung масло може да се намери в хардуер и подобрения в дома си магазини. Световния съюз Традиционна употреба
< р > Tung масло се използва от китайците като обработка на дърво в продължение на векове , но тя е имала няколко други приложения в дългата си история. Тя е била използвана като бензин добавка от китайското правителство по време на Втората световна война. Той първоначално е бил използван , за да замести бензина напълно , но се оказа твърде лепкава за двигатели да се справят , така че се използва като добавка гориво да направи доставките продължават по-дълго . Лепкава консистенция Tung масло също го направи перфектна добавка за хоросан и неговите хидроизолационни качества го правят основно предварително латекс силикон съставка направени . Tung масло се използва също и като задължителен елемент в индийски или китайски мастило. Tung масло също така служи като петролната база за бои , използвани от древните хора и в йероглифите на древните цивилизации.

От:http://bulgarian.98905.com/housekeeping/furniture-care/1019130807.html
авторско право © у дома градина Всички права запазени.