DIY Fire спринклерна инсталация

A направи-си -сам пожар спринклерна инсталация може да бъде един от най -добрите инвестиции, собствениците могат да направят . Устройството може да спести много от отчетените 4000 пожарни свързани смъртни случаи годишно. Правилата, регулиращи пожар спринклерна инсталация попадат под юрисдикцията на Националната асоциация за противопожарна защита ( NFPA ) . Монтажникът следва също така да се консултират с местните кодове огъня, за да се гарантира правилното инсталиране . Използвайте само материали , които отговарят на държавните и национални изисквания. Нещата ще трябва
CPVC
CPVC цимент
източване
Tee
Колена
тръбни ленти подкрепа на MarketBook.bg спринклерна глава адаптер
Hacksaw
Cement
Pipe подкрепя
пръскачки Fire главата
фибростъкло одеяло изолация
разпръсквач таван капачка на MarketBook.bg Покажи повече инструкции

1

консултират с местните строителни норми и стандарта NFPA 13 относно изискванията за противопожарна напоителни съоръжения. Подаване на вашите планове на отдела код за одобрение. Плановете обикновено съдържат чертежи и спецификации за тръбен път на системата , клапани и глави за пръскачки . Включи поне един разпръсквач във всяка стая.

2

Стартирайте инсталацията в мазето на дома си и да работи за по-горните етажи . Използвайте хлориран поливинилхлорид ( CPVC ), който е по-устойчив от PVC тръба топлина. Измерете тръбите за пожар пръскачката . Нарежете на материала с ножовка .


3

Свържете линията за снабдяване на града с вода . Инсталирайте изпускателен вентил в линията , която дава възможност за източване на вода от линията за поддръжка и ремонт. Стартирайте тръба между греди на пода. Уверете се, че хоризонтален тръбен път наклон назад към канала. Някои кодове изискват ¼ - инчов наклон на линеен метър от тръбата . Следвайте правилата за тръба клирънс от тавана и други спецификации . Инсталирайте тръбни ленти за подпомагане.

4

Нанесете CPVC цимент за осигуряване на тръбни връзки и фасонни части . Поставете чай или лакът в линията където тръба се разклонява за връзка спринклерна глава . Монтирайте тръбите в съответствие с местните закони .

5

Изрежете дупка в долната плоча на стената. Използвайте дупка трион с малко по-голям диаметър от тръбата CPVC . Свържете тръбата за захранващата линия мазе. Разширяване на тръба до шийката .

6

Изрежете дупката при винтовете близо до върха. Стартирайте тръбата хоризонтално към мястото за закрепване на стена спринклерна глава . Прикрепете лакът и дължина на тръбата и фитинга за свързване на спринклерна главата. Пръскачката страничната стена премахва се налага да инсталирате тръбите в тавана.

7

Run тръба в килера за горния етаж. Някои регламенти изискват използването на метална тръба , когато са изложени . Разширяване на тръбата към тавана. Тичане захранващата линия хоризонтално между греди . Капка връзката тръба и прикачете адаптера на спринклерна глава .

8

Изрежете отвор в тавана и инсталирате таван спринклерна глава . Поставете капачка таван над главата, за да се скрие от погледа на пръскачката . Инсталиране на фибростъкло одеало изолация над предлагането тръби , инсталирани в неотопляеми тавански помещения , които ги пази от замръзване.

Как хладилник Lock Works

Когато мисля за посрещането на ново бебе в дома си , умът ви изпълва с мисли за декориране на детски ясли и закупуване на количка . Вие също трябва да се мисли за много малки проекти за подобрения в д

Περισσότερα >
Как да направите своя собствена Големи Bean Bag Столове

Първоначално наречен Socco , стол боб чанта е измислена от италиански дизайнери през 1969 г. , след като забележи, че стиропор пелети отговарят на едно тяло , когато седна . Докато дизайнът е бил рево

Περισσότερα >