Home & Garden >> у дома градина >> Home Safety >> General Home безопасност >> Content

Сгъната Steel Versus Carbon Steel

При избора на меч , вие обикновено ще имате възможност за избор между острие, изработено от стомана или сгънати един изработен от въглеродна стомана . Тези термини се отнасят до процес, чрез който се произвежда стомана; сгънати стомана обикновено се произвежда от ковач и въглеродна стомана се произвежда индустриално . Сгъваем Steel Process

Сгъваем стомана е техника, използвана от ковачи , за да се отстранят замърсяванията от метал и по този начин да го укрепят . Обикновено сурово желязо , особено в дните на древността , ще бъдат затрупани с замърсители като пясък или мръсотия. След Желязната се стопи метала ще се удряха с чук на ковача на наковалня и " сгънат ", за да изгони примеси .


Carbon Steel Process

Carbon стомана се произвежда от химически намаляване на желязната руда чрез излагане на висока температура. Въглеродна стомана се произвежда чрез поставяне на желязо в основния кислород пещ , където се превръща в стомана . Предимството на въглеродна стомана е , че свойствата на метала са единни и стоманата може да се произвежда в големи количества . Продажба и Наем на сгъваеми стоманени остриета

ножове сгънати стомана се произвеждат чрез топене на желязо, това образуване на желаната дължина и форма , и пречистване на метала по време на процеса на сгъване . След това Острието е завършен чрез ръчно заточване краищата , обикновено с шлайфане камък, и декориране на меча по желание. Меч на сгънати стомана обикновено могат да бъдат идентифицирани чрез появата на слоеве от страна на меча ; в зависимост от майсторството на ковача , тези слоеве са по-трудни за идентифициране на по-високо качество мечове.


въглеродна стомана Blades

-голямата част от съвременните търговски произведени мечове , особено репродукции на европейски и японски мечове , са произведени от склад въглеродна стомана . Ножовете са отрязани от стоманата чрез фрези, смилат на острието , след термична обработка . Carbon стоманени остриета могат да бъдат идентифицирани чрез единния финала на метала ; за разлика от сгънати стомана , няма пластове сила до появата на острието.


От:http://bulgarian.98905.com/home-safety/general-home-safety/1019081578.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.