Home & Garden >> у дома градина >> Home Repair & Maintenance >> Flood Damage >> Content

Как да контролирате мухъл в дома си

Най- мухъл не представлява заплаха за хората. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията , плесенни спори са навсякъде. В действителност, чудо антибиотик на 20-ти век , пеницилин , е производно на мухъл . Въпреки това, някои форми могат да произвеждат сенна хрема , подобни на алергични реакции и дерматит. Растежът може да бъде грозен и миризлив . От мухъл е основен агент на гниене , то ще изяде всичко, което той се разраства нататък. Но за това е сърцето , има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да се контролира мухъл в дома си.
Инструкции
1 < р > Идентифициране , че имате проблем с мухъл. А мухлясал миризма е добър показател . Вие често може да видим концентрации на спори , които се появяват като клъстери от малки черни очила . Бели органични теми са представа , както добре. Виж по повърхности, където топъл влажен въздух може да кондензира в студената външна стена . Кухни , бани и перални помещения са добри места за търсене на мухъл. Избягвайте килими тези области.

2 < р > контрол на влажността на Вашия дом до между 40 и 60 процента . Мухъл спори трябва влага, за да започне да расте. А спукан покрив, промъква мазе или общ висока влажност са перфектни среда за размножаване на плесени. Ако спорите се заселват върху дърво , тапети , таван плочки , мокет , органични изолация или суха стена , просто следа от вода може да предизвика спорите да растат . Спрете всички водни течове. Ремонт тавани, ВиК , и пукнатини в стената. Увеличаване на циркулацията на въздуха особено по външните стени чрез преместване на големи обекти като скринове няколко сантиметра разстояние. Ако вашите килими трябва да се мокри , чисти и ги оставете да изсъхнат бързо . Световния съюз 3 < р > Увеличаване циркулацията на въздуха в дома ви чрез инсталиране на вентилатори в бани , кухни, перални и тавански помещения . Изолация ще ограничи потенциала на кондензация като топъл въздух вътре отговаря хладен въздух отвън .

4 < P> Ако откриете голям проблем с мухъл , можете да се обадите на специалист за почистване , но ако трябва да се направи сами да предприемат стъпки да гарантират, че не се задълбочава проблемът с разбъркване до плесенни спори . Колкото е възможно , затварям засегнатата зона от останалата част от вашия дом, обхващаща канали и отваряне на прозорец , за да чист въздух да преминава . Не забравяйте да носите OSHA ( професионална безопасност & усилвател ; здраве администрация ), одобрена маска на частиците , така че да не се вдишват спори. Goggles и ръкавици са препоръчителни . Ако вашите мебели е силно повреден , да бъдат подготвени , за да го отхвърлите .

5 < P> Повечето чаршафи, кърпи и други подобни може да бъде спасен само от тях минава през пералнята с борат - базиран препарат и белина. Ако засегнатата материал е пропусклива , но не и лесно се пере - като матрак - трябва да имате предвид , че се изхвърля . Не забравяйте да чанта го внимателно , преди да го изхвърлите за да се избегне разпространението на спорите .

6 < P> Прочистете всички засегнатите повърхности с мек почистващ препарат , като пране сапун. След това отидете върху повърхностите с разтвор от белина в топла вода в съотношение 1: 8 . Направете това до три пъти , чака 20 минути между приложенията . Накрая нанесете почистващ препарат на основата на борат и я оставете да седне . Материал с пореста повърхност може да се наложи да се изхвърли.

От:http://bulgarian.98905.com/home-repair-maintenance/flood-damage/1019133902.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.