Home & Garden >> у дома градина >> Home Repair & Maintenance >> Flood Damage >> Content

Water Damage & Превенция Mold

Ако в дома ви е повреден по вода от наводнение , проливен дъжд или начупена линия вода , трябва да се предприемат действия бързо, преди плесен започва да расте и да се създаде опасност за здравето и по-нататъшно разрушаване . Мухъл расте на почти всичко и могат да покрият стени , подове, мебели и лични вещи. Трудно е да се премахне и ще изисква повече време и усилия, отколкото за превенция би. Първите 48 часа

Определете когато щети на водите се случи , ако е възможно , и работа, за да изсъхне дома си в рамките на 48 часа. Първо, вие трябва да се намери източникът на увреждане на водата и направи ремонт за да спре наводнението , ако е приложимо. Обърнете внимание при наводнения от дъждовна вода или наводнения; тази вода трябва да се третира като че е замърсена . Също така изключете електричеството , ако нивото на водата е достатъчно висока, за да влезе в контакт с електрически проводници . Ръчно премахване на толкова вода, колкото е възможно и започнете изсушаване вашите етажа. Вземете черги навън, за да изсъхне.

Използвайте вододобив вакуум за отстраняване на вода от килими и подове . Използвайте вакуума да извлича вода от мека мебел . Извадете и изхвърлете водата повредени керемиди и изолация. Вземи показанията на вашите стени с уред за измерване на влага и сравняват резултатите с nondamaged стена в друга стая, за да се уверете, че стената се суши в достатъчна степен в рамките на 48 часа. Ако не е , нарязани над линията на водата и да се замени гипсовата замазка . Измийте с дървени подове и повърхности с вода и сапун разтвор и се оставя да изсъхне. Ако вашият ламперия е мокър , повдигнете я далеч от стената, така той получава суха отдолу. Използвайте изсушители, вентилатори или централно топлина, за да изсъхне района възможно най-бързо .


След 48 часа

Спазвайте дома си за признаци на мухъл , ако 48 часа са изминали тъй настъпили щети вода. Ако в дома ви мирише на мухъл или можете да видите мухъл , тогава трябва да се вземат предпазни мерки за безопасност , преди да работите в областта . Трябва да носят респиратор , така че не се вдишват мухъл , тъй като може да причини сериозно заболяване . Носете обувки , ръкавици и защитно облекло. Вашият дом ще изисква цялостно почистване и дезинфекция. Отърви се от мебели, които е мокра за по-дълъг от 48 часа. Може да се наложи да спра и да се замени вашия килим . Нарежете и премахване на стенни плоскости , които са били потопени във вода.

От:http://bulgarian.98905.com/home-repair-maintenance/flood-damage/1019070681.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.