Home & Garden >> у дома градина >> Home Repair & Maintenance >> Flood Damage >> Content

Как да тествате потопяема водна помпа кондензатор

потопяеми помпи се използват за предотвратяване на наводнения в мазета . Те също се използват в морски приложения като помпи за трюма и живи кладенци , като помпи за напояване , и в езера за циркулация на водата и аериране . Кондензатори в потопяема помпа се използват за осигуряване на постоянен достъп на постоянни напрежения и да се осигури изблици на енергия в електрически компоненти, контролиращи помпата. Кондензатори съдържат две пластини разделени с изолатор . Incoming електричество зарежда плочите , след което се заустват в стабилно състояние или като залпове . Винаги отстранявайте мощност и освобождаване от отговорност на кондензатор преди тестване за да се избегне токов удар . Нещата ще трябва
Ключ
отвертка
комплект вложки
Socket гаечен ключ
Heavy габарит меден проводник
изолирбанд
мултиметър
ръкавици Електрическа безопасност

Показване повече инструкции
кондензатор Access и заустването

1

Изключете захранването към потопяема помпа. Използвайте гаечен ключ , отвертка или цокъл комплект за отстраняване на приложените маркучите на помпата. Разхлабете и отстранете всички болтове или винтове за закрепване на помпата до чинията планината , ако е поставена .

2

Намерете и премахнете всички винтове или болтове върху корпуса на помпата защита на вътрешния вериги . Дръжте всички гумени или найлонови шайби отстранени с винтове или болтове . Шайбите са използвани, за да се предотврати изтичане на вода и трябва да се инсталира отново . Разглеждане на кондензатор , за да бъдат тествани за тежка корозия, издутини или течове .


3

Увийте широчина на тежки габарит -медна тел с електрически лента на ръката си . Bend на голи медни проводници във форма , която ви позволява да се докоснете както кондензатор води едновременно.

4

Хванете меден проводник от секцията лента увити . Не докосвайте с голи медна жица по време на процеса по освобождаване от отговорност , или може да възникне токов удар . Натиснете голи медни проводници срещу двете води стърчащи от кондензатор. Дръжте жицата срещу кабелите в продължение на 30 секунди, за да се отцеди всяка електрически заряд съхранява в кондензатор.


Тестване

5

Настройте функцията мултицет за измерване на ома. Измерването на ома може да бъде етикетиран " Ом ", " Устойчивост " или по-често " Ω . " С главата надолу - подкова форма е гръцката буква " Омега " и се използва за представяне измерване ома.

6

Задръжте на черно или червено мултицет преднина срещу нито един от кондензатор води . Задръжте останалата мултицет преднина срещу останалата кондензатор води.

7

Монитор измерване на съпротивлението на инструмента за мултицет . Функционални кондензатори първоначално мярка " нула " съпротива последвано от бавно , но стабилно , се изкачват към безкрайност . Промените в съпротивление мярка като батерията на мултицет бавно зарежда кондензатор чрез свързани проводници .

8

Идентифицирайте се провалили кондензатори. Неуспешни кондензатори в "отворена " състояние не осигуряват измерване на мултицет . Кондензатори не успяват поради електрически шорти показват само " нула" измерване. Кондензатори , изтичащи съхранява мощност първоначално мярка " нула" и се изкачи към безкрайност, но спира изкачването като кондензатор започва да тече обвинението .

9

Сменете кондензатори с очевидно пее на неуспех , като изпъкнали или протекли , и кондензатори, които не теста за устойчивост .
Продажба и Наем
От:http://bulgarian.98905.com/home-repair-maintenance/flood-damage/1019012160.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.