Home & Garden >> у дома градина >> Home Repair & Maintenance >> Електрически ремонт >> Content

Как да инсталирате трифазен 240V

Трифазен кръг , 240 -волтов ( 240V ) вериги се използват в жилищен дом и бизнеса за сушилни, осветление , електрически печки и отоплителни системи. Проводниците за трифазна верига обикновено имат две горещи жици (червени и черни) , плюс неутрален проводник (бял ) и заземен проводник (гол или зелен ) Тези схеми могат да бъдат идентифицирани в главния захранващ панел или до монтажно табло с намирането на двойни прекъсвачи . Внимание трябва да се използва при инсталирането на тези вериги поради високите напрежения и текущите involved.Things ви е нужно
Двуполюсен прекъсвач
отвертка
Hammer
Телени резачки
тел за отстраняване на бои на MarketBook.bg
Показване повече инструкции

1

Изключете захранването към главния захранващ панел. Свалете капака на прекъсвач панел с помощта на отвертка . Изберете следващите две вакантни склонове в захранващия панел, за да постави нов прекъсвач .

2

Push жицата Romex нагоре в захранващия панел чрез един от нокаут дупки в дъното на захранващия панел. Strip 1/2 инча на изолация на разстояние от краищата на червени , черни и бели жици на кабела Romex . Новият прекъсвач има два терминала.


3

Свържете черния кабел към един от двата прекъсвача терминали и да се свържете червения кабел към втори прекъсвач терминала. Затегнете тези терминали с отвертката , но не включвайте прекъсвача в захранващия панел все още . На следващо място, свързвайте заземяващия кабел и бял неутрален проводник към неутрален /земята автобус бара , ако това е основната мощност панел . Ако това е монтажно табло , бялата жица ще се свърже с неутрален автобус бара и заземяването ще се свърже с отделна партер бар . Това помага да се поддържа правилно заземяване на монтажно табло .

4

Включете нов двуполюсен прекъсвач в избрания освободи място в захранващия панел. Уверете се, че новата прекъсвача се обърна към "изключено" позиция до инсталацията оборудване е пълна в другия край на тази схема . Тази статия се предполага, че това оборудване е вече на мястото си или ще се инсталира на по-късна дата.

5

Използвайте отвертка и чук да нокаутирам съответните нокаут слотовете на капака на прекъсвача , че е изравнена с новият прекъсвач . Задайте капачето на прекъсвач на място и отново винтовете , които държат капака на прекъсвача на място.


От:http://bulgarian.98905.com/home-repair-maintenance/electrical-repairs/1019069313.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.