Как да се чисти на Popcorn Таван

Пуканки тавани са били наоколо за известно време и много от тях са инсталирани между 1950-те и 80-те . Те станаха популярни, защото те са бързи и лесни за инсталиране, и да покрие до пропуски в тавана. Въпреки това, пуканки тавани са трудни за почистване , защото пуканките идва от тавана лесно и прах текстура капани. При почистване на таван за пуканки , че е важно да се подготви правилно и да бъдат внимателни, както и thorough.Things ви е нужно
Ръкавици
Goggles
Broom
Vacuum
Brush вакуумно закрепване <Бразилски> Bleach
Trisodium фосфат ( TSP )
Спондж

Покажи повече инструкции

1

Разберете дали вашия таван съдържа азбест. Азбестът е бил широко използван в пуканки тавани в продължение на няколко десетилетия. Ако вашият таван е бил инсталиран преди 1978 г., то почти със сигурност съдържа азбест. Ако е инсталиран след 1990 г. , вероятността е изключително тънък. Производство на пуканки текстура с азбест е забранена през 1977 г., но с помощта на материали, направени преди забраната не беше , така тавани , монтирани в 1980 може да съдържат азбест. Изпрати проба в лаборатория за изследване. Ако вашият таван не съдържа азбест , че е безопасно да се почистват. Ако вашият таван не съдържа азбест , не го почистите . Азбест пуканки тавани са безопасни , само ако те са оставени необезпокоявано . Вие може да искате да имате професионален премахване тавана напълно.

2

Сложете ръкавици и очила за предпазване на очите от прах и почистващи химикали. Изключете вентилатори ; ако има достатъчно светлина в стаята от прозорците , изключете си таван с вградено осветление , както и за допълнителна безопасност . Вие може да искате да премахнете мебели или да го покрие с падащи парчета плат , за да го предпази от прах и падане на пуканки .


3

Brush далеч паяжини с метла . Можете да използвате прах с дръжки телескопични или други подобни инструменти , както добре.

4

Прикрепете приставката с четка, за да пръчица за разширяване на вашия вакуум. Можете да използвате само пръчката , но четката работи по-добре . Включете вакуума и леко тече четката върху вашия таван . Не натискайте силно , или ще изчетквам пуканките .

5

Измийте всякакви петна. За органични петна , като мухъл или плесен , смесете 1 част белина с 1 част вода . За други петна , като дим , разбъркайте много разреден разтвор на тринатриев фосфат във вода, около 1 част TSP до 16 части вода. Потопете гъба в подходящата смес и да го потупате срещу петното . Използвайте по-малко течност , колкото е възможно и да не се насити на тавана ; това може да причини повреда . След като петното започва прояснява , потупате с влажна гъба , напоена с топла вода. Отново , не насищане на тавана. Потопете гъбата срещу тавана , докато не са отмиват белината или TSP смес. Нека да изсъхне таван , вакуум на пода и да се премести мебелите обратно в стаята или премахване одежди на отпадналите .

Как да се замени с Smooth Stovetop Coil

Гладки stovetops използват лъчиста топлина , отразена от електрически бобини , включени в под повърхността . Гладката повърхност е популярна за външния му вид , както и относителната лекота на почиств

Περισσότερα >
Нови Yankee Работилница Tools

Майстор дърводелец Norm Аврам е домакин на изключително успешния PBS сериала The New Yankee Работилница. Всяка седмица , Аврам занаяти ръчно изработени мебели и аксесоари в 936 квадратен фут работил

Περισσότερα >