Home & Garden >> у дома градина >> Home Repair & Maintenance >> дърводелство >> Content

Какво Яде Wood

Дървото е здрав материал - това е защо ние изграждаме нашите домове от него? . Въпреки това , изненадващо редица организми могат да усвояват дърво и кора на дърво . Много от тези организми, играе важна роля в природата , защото те гарантират, че хранителните вещества , съхранявани в дърво от мъртви и гниещи дървета са рециклирани през екосистемата. От човешка гледна точка, обаче, че тези организми често стават неудобство . Бактерии и гъбички

Най-важните дървесни яде организми в природата са бактерии и гъбички , тъй като всички други организми , които ядат дърво зависят от бактерии , за да го съборят за тях. Вида гъби , като тези, които предизвикват кафяв, бял и мек гниене са разлагащи , със способността да се прекъсне дърво и го консумират за собственото си хранене. В природата, тези бактерии и гъбички играят съществена роля , тъй като без тях мъртва дървесина ще се натрупват . За хората , обаче , тези гъбички понякога може да се окаже проблем . Гъбичките, които причиняват кафявото гниене , например, са честа причина за меко дърво гниене в сградите.


Насекоми

Около света , термити консумират хиляди тона от дърво и дървесни отпадъци всяка година. Други насекоми като корояди и дървесни насекоми също притежават забележителната способност да смилат дърво и кора . Подобно на термити , те дължат тази способност да микроби в червата си . Тези малки помощници отделят ензими, които да съборят дървото за своя домакин , предоставяйки им домакин, с необходимите му хранителни вещества , като същевременно получавате безплатна храна и благоприятна околна среда в замяна .

От:http://bulgarian.98905.com/home-repair-maintenance/carpentry/1019067779.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.