Home & Garden >> у дома градина >> Home Design & Decor >> Art & Аксесоари за дома >> Content

Какво е Pietersite Stone

? Pietersite е търговското име за общо рок предимно съставен от очите на ястреб и тигрово око . Тя обикновено е тъмно синьо - сиво на цвят, с ръждясали кафяви , червени и златни медала , както добре. Въпреки, че тя е член на семейството на окото на тигъра , Pietersite се различава на външен вид, с ивици и завихря става във всяка посока. История

Sid Pieters открил Pietersite в Намибия през 1962 година. Той регистрира находка във Великобритания и се публикува откритието си през 1964 г., и на камъка е кръстен в негова чест. Въпреки че мнозина повярваха , че Pietersite може да бъде намерен само в Намибия, през 1993 г. подобен камък е открит в китайската провинция Хунан . Chinese Pietersite не навлязат на пазара на скъпоценни камъни , докато 1997 . Поради лимитирания производство в Китай, така и в Намибия , камъкът е трудно да се намери.


Formation

Pietersite е riebeckite , където една минерална гладко става друг в рамките на една и съща скала. Това води до chatoyancy , или " ефект котешко око ", вижда в Pietersite както и очни скали Тигър . Pietersite изглежда по- хаотичен от тигрово око , обаче. Пъстро цветове и произволно directioned ивици в резултат от разпада на неговите съставни минерали преди кварц реформирана и циментира тези минерали чрез геоложки процеси. Следователно Pietersite е " brecciated , " италианска дума, която означава комбинация от минерали и скали се проведе заедно с фин седимент .

От:http://bulgarian.98905.com/home-design-decor/art-home-accessories/1019057316.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.