Как да тествате дефектен Gas Сушилня Flame Sensor

Повечето сушилни газ разполагат с датчик за пламък , известен също като термодвойка . Единият край на термодвойката се свързва с клапан газ и на другия край на лампата . Термодвойката усеща присъствието на пламъка на лампата и се изключва подаването на газ към пилота , ако пламъкът изгасне. Ако вашият газ сушилня не се нагрява правилно, можете да тествате термодвойката да се определи дали той трябва да бъде заменен. Нещата ще трябва
Филипс отвертка
Nut шофьор
Регулируем гаечен ключ
мултиметър

Покажи повече инструкции
е. 1

Отстранете винтовете , които придържат достъпа панел в долната предната част на сушилнята. Използвайте Филипс отвертка или драйвер гайка , в зависимост от модела. Завъртете винтовете обратно на часовниковата стрелка , извадете ги и премахване на панела.

2

Намерете термодвойката , която се свързва към сигналната лампа в единия край и на газовия вентил в другия . Термодвойката обикновено е кръгла устройство, което прилича на молив с дълга тел , прикрепен към него . Той се намира между сигналната лампа и вентила на газовата линия . Не е необходимо да се изключи подаването на газ от вентила позволява само газ през термодвойката , когато е в експлоатация.


3

Извадете края на термодвойката от газовия вентил с помощта на регулируем гаечен ключ . Поставете регулируем гаечен ключ около монтирането на края и го включете обратно на часовниковата стрелка .

4

Определете вашата мултицет за DC milivolts . A мултицет , използван за тестване на електрически ток , може да бъде закупен от магазин за подобрения в дома си . Тя е differecnt настройките за тестване на различни електрически условия , настройката на milivolt DC е се използва за тестване на термодвойки . Консулт инструкциите на производителя , както е необходимо мултиметър .

5

Поставете един от мултиметър проби от страна на термодвойката и друга сонда на върха на края , който е прикрепен към газовия клапан . Ако мултицет се чете по-малко от 15 milivolts , термодвойката е неефективна и трябва да бъде заменен. A нов термодвойка трябва да се чете около 32 milivolts и ще загубят напрежение с износване.

Как да премахнете предния панел От Хладилник

Стари стил хладилници са козметично прости , но по-новите хладилници идват с всички видове звънци и свирки , включително вода и лед дозатор върху предната част на хладилника . Съществува дозатор панел

Περισσότερα >
Как да направим Домашно Sofa

Създаване на ваша собствена диван е трудно, но благодатен опит . Въпреки че не може да се кандидатира за да спести много пари, след време и материали са отчетени в бюджета , ще трябва гордостта на сед

Περισσότερα >