Как да тествате непрекъснатостта на Timer Сушилня

Таймерът е един от най-трудните работни компоненти в сушилня за дрехи . Тя се подлага на силен електрически ток удари всеки път когато двигателят стартира . Тези много високи пикове могат да причинят контактите на таймера , за да горят и заварени сами заедно в " затворен" позиция , или да ги накара да се придържаме в "Open" позиция. Се заваряване в затворено положение причинява сушилнята да работят непрекъснато , дори с таймера в положение "изключено " позиция. Щук в отворено положение причинява сушилнята да не се кандидатира . Нещата ще трябва
Digital мултицет
Flat - отвертка
Филипс отвертка
клещи MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

Издърпайте сушилня за дрехи от стената и извадете захранващия кабел от контакта на стената на сушилнята .

2

Намерете ел.инсталация диаграмата , която има рисунка , показваща кои от контактите на таймера са затворени или отворени във всеки цикъл позиция. Тази схема може да се намира на гърба на сушилнята , от вътрешната страна на шкафа сушилня , или като свободен диаграма във вътрешността на контролния панел.


3

Отстранете винтовете , държащи лицето на контролния панел на място, и извадете електропроводната система от таймера. Задайте ключа функция на цифров мултицет да скалата на RX 1 , или до " приемственост " настройката , ако има такъв.

4

Проучване схема на таймера контакт, за да се определи кои контакти трябва да бъдат на открито позиция , и която трябва да е в затворено положение с таймера в положение "изключено " позиция. Поставете Сондите за изпитване на метър на съответния номериран терминала. Един отворен набор от контакти е посочен от " OL ", изведен на LCD на уреда . A затворен набор от контакти се обозначава с " 0,000 " на дисплея. Ако контактите са отворени , когато те трябва да бъдат затворени или затворени, когато те трябва да бъдат отворени , сменете таймера. Ако сте с помощта на уред, който има " приемственост " тест позиция по скалата за избор на функция , затворени контакти са обозначени с бръмчене звук и отворени контакти води до не бръмчене звук, идващ от метър .
Видео 5

Поставете таймера във всяка една от другите си позиции цикъл и повторете теста , като се проверяват , за да видите , ако контактите , които се очаква да бъдат закрити са затворени, а тези, които са предполагам, за да бъде отворен са отворени .

6

Проверете мотор контакта на таймера, като завъртите таймера на "Off" позиция. С таймера в положение "изключено " позиция , тези контакти трябва да бъдат отворени . С комплекта таймер за всяка позиция , различна от " Off" моторни контактите на таймера трябва да бъдат затворени .

7

Извадете дефектен таймера и да го вземете със себе си дилър на уреда части , за да получите точна замяна. Вземете марката, модела и серийния номер на сушилнята с вас , както и, така че продавачът на части може да премине препратка таймера на сушилнята , ако е необходимо да се замени родово таймер двигател.

Съвети за Инсталиране KitchenAid Deep съдомиялни машини

Вградени съдомиялни машини дойдоха дълъг път през последните няколко години . KitchenAid миялни машини вече предлагат дълбоко набор , 28 - инчови дълбочина съдомиялни машини с повече почистване капаци

Περισσότερα >
DIY Belly Up Bar Таблица

A корема нагоре бар маса прави случайни събирания комфортно, като седи на височина , която ви позволява да настроите удобно храна и напитки на масата , докато стои . Таблицата трябва да завършва на кр

Περισσότερα >