Как да се провери за хладилник Фенове

Днес повечето модели хладилници са оборудвани с две отделни фенове . Двете фенове работят самостоятелно да циркулира студен въздух на различни места. Вътрешният вентилатор се намира в задната част на вашия хладилник с фризер на . Този вентилатор поддържа и циркулира охладител температурата в хладилника и избутва въздуха около вътрешните намотки . Външният вентилатор охлажда кондензатора на хладилника и избутва хладен въздух през външните намотки . Ако един от феновете си на хладилника не работи правилно , той може да попречи на вашия хладилник от запазване на правилните temperature.Things ви е нужно
отвертка
суха кърпа
Клещи

Покажи повече инструкции

1

Изключете хладилника от контакта на стената . Флип прекъсвач хладилника , която се намира в електрическото табло на дома , на " Off" позиция. Плъзнете хладилника далеч от стената , създавайки голямо пространство за достъп до задната част на уреда.

2

Намерете вентилатора на гърба на хладилника , обикновено на самото дъно . Някои хладилници фенове са разположени под хладилника . Това ще изисква допълнителен набор от ръце, за да дръпне напред в хладилника , за да изложи на вентилатора отдолу. Вентилаторът може да бъде защитен с пластмасово покритие .


3

Махни пластмасов капак на вентилатора . Той може да бъде свързан с два клипа от двете страни . Използвайте плоска отвертка , за да изскочи всеки клип навън. Някои модели могат да се провеждат на място с два или четири винта от всяка страна. Използвайте подходяща отвертка, за да се отстрани всеки от винтовете .

4

Проверете ножчетата за застроена прах , останки и други частици. Това натрупване забавя феновете надолу , предотвратяване адекватен въздушен поток. Използвайте чиста и суха кърпа, за да избършете остриетата чисти.

5

Завъртете перките на вентилатора на ръка. Гледайте на лопатките , за да видите , ако те хване за нещо , тъй като те се въртят . Това ограничава способността на вентилатора да се върти при висока скорост изисква да циркулира въздух. Един или повече перки, могат да бъдат огънати или имат препятствие по пътя. То може да бъде възможно да се огъват някои остриета отново във форма и премахване на лесно достъпни препятствия. С Може да се свържете с един военнослужещ уред за подпомагане премахването на трудни за достигане на препятствия , както и подмяна на острието .

6

Слушайте за пръкват или щракване звуци , които показват мотора на вентилатора се нуждае от поддръжка . Ако имате опит в ремонт хладилник , двигателят се отделя лесно да се провери за щети. Ако ви липсва опит , допълнително отстраняване трябва да бъде оставена на специалист, за да се избегне нараняване на себе си или повреждане на хладилника .

7

Използвайте подходяща отвертка за премахване на винта в центъра на вентилатора. Там обикновено са само един или два винта. A зелен заземен проводник е свързан с малък клип на един от винтовете и се освобождава, когато винта се отстранява. Повдигнете вентилатора и прикрепен си мотор много внимателно от гърба на хладилника , за да показвате електропроводната система .

8

Издърпайте малък , пластмаса терминал навън да изключите електропроводната система от хладилника . Терминалът наподобява малка пластмасова кутия с жици в него и се свързва с подобен щепсел , прикрепен към задната част на хладилника . Използвайте клещи да изключите терминала , ако е трудно да се разкъсвам на парчета .

9

Проверете клипса метални вътре всяка страна на терминал за корозия или завои . Проверете заземяването за порязвания или изгаряния марка . Ако присъства , терминал или смлени проводник може да има нужда от подмяна .

GE Микровълнова Model JVM1631BB002 Проблеми

Моделът GE JVM1631BB002 Spacemaker XL 1600 над най- гамата микровълнова разполага 1.6 кубични метра пространство . Това е по-стара микровълнова печка , че GE вече не произвежда , но все още можете да

Περισσότερα >
Как да се изгради един Lingerie Chest

Как да се изгради един Lingerie ракла. Повечето жени не разполагат с достатъчно пространство, за да се мотае и правилно съхранение на тяхното бельо и други деликатни дрехи . Изградете свой собствен бе

Περισσότερα >