Home & Garden >> у дома градина >> Home Appliances >> Хладилници >> Content

Какво е R- стойността на изолация на Хладилник

? Изолационни материали създават бариери , които пречат на топлина и студ от заемащ същото пространство. R- стойности трябва да се направи със способността на материала да се съпротивлява на топлина. С хладилници , изолационни материали спомагат за запазване на топлината от интериорни пространства. Други фактори , като влага и кондензация , засягат какви видове изолационни материали ще работи в хладилна система . Хладилник Изолация

Хладилник изолационни материали работят в много по същия начин, както другите видове изолация , тъй като те спомагат за поддържане на нивата на температурата в затворено пространство . В действителност , на изолацията , че линиите на стените и шкафове с хладилник водят вътрешни зони студено. Уретан и фибростъкло са най- често се използва хладилник изолационния материал .

Като цяло , изолационни материали носят рейтингите R- стойност, които показват способността на даден материал да се предотврати топлина от преминаващ през него. R- стойностите се движат от R- 7 до R -50 с по-високи стойности , които предоставят най-силната съпротива на топлина. . Вида на материала , неговата дебелина и плътност му определи капацитет на устойчивост на топлина


Function

Студените условия присъствие в хладилници са склонни да произвеждат по естествен влага и конденз - особено когато се нагрява или топъл въздух прави контакт с шкаф , стенни и хранителни повърхности. Влага и конденз се развива като топли и студени въздушни молекули се комбинират . Като топли въздушни молекули се охладят , те освобождават водни пари . Тези пари се появяват като конденз върху открити повърхности.

Влага и конденз действат като проводници на топлина , което означава, влажни , открити повърхности естествено абсорбира и провежда топлина . Така че , хладилник изолационни материали имат два пъти цел от гледна точка на запазване на топлината навън и предотвратяване на кондензация от образуване .

От:http://bulgarian.98905.com/home-appliances/refrigerators/1019055527.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.