Как да поправите кондензатор Fan на Хладилник

A счупен вентилатор на кондензатор в хладилника може да се прояви по няколко начина . Например , перките на вентилатора или мотора могат да направят силен шум, който е сигнал за проблем. Може да има странни области на топлина около уреда - знак , че вентилатора на кондензатора не си върши работа за премахване на топлина. Можете да отворите на гърба на хладилника и ги накарайте да поглеждат в вентилаторът да се определи дали почистване или смяна на част ще реши проблема . Това е относително лесно за собствениците, да изпълнява отстраняване или подмяна на вентилатора на кондензатора , а това обикновено е необходимо по време на живота на един хладилник. Но ако по-напредналите проблеми кондензаторни са налице, професионално обслужване, ремонт трябва да се обърнете . Нещата ще трябва
кондензатор намотка четка
отвертка
Vacuum
Socket или гайка шофьор
Замяна на мотора на вентилатора на MarketBook.bg Покажи повече инструкции

1

Проверка фен мотора на кондензатора поради очевидни проблеми. Извадете от хладилника и я издърпайте далеч от стената, за да бъде дадено разрешение . Извадете панела , която покрива отделението на двигателя.

2

Почистете перките , вентилатор мотора и кондензатора старателно , премахване на прах натрупване с четка. Изчистете или изметете района около него , за да ги поддържат чисти . Почистване на кондензатора единици трябва да бъде направено на няколко пъти в годината да се запази уреда работи ефективно . Специални кондензаторни четки конвектори са полезни за тази цел. Включете уреда отново , за да видите , ако тя работи по-добре. Ако не, може да се наложи да замени двигателя или перките на вентилатора .


3

Определете дали перките на вентилатора се нуждаят от подмяна. Завъртете перката с ръка, за да се види дали ще се движат свободно . Ако тя не се движи въобще , тя ще изисква подмяна . Ножовете често се нуждаят от замяна , когато те станат корозирали или ръждясало свърши.

4

Определете дали мотора се нуждае от подмяна . Ако компресорът не работи изобщо , счупен мотор на вентилатора може да е виновника. Професионален сервиз за ремонт може да се изисква да се определи , ако източникът на проблема е двигателя , перките или друга част на устройството компресор .

5

Сменете мотора на вентилатора , ако сте установили, че е дефектен . Уверете се, че уредът е изключен . Развийте вентилатора и махнете неговите кабели. Използвайте гнездо или драйвер гайка , за да го премахнете.

6

Свалете и почистете перките на вентилатора или инсталиране на нови такива , ако те са повредени или ръждясали . Развийте винтовете , които държат на острието към главината . Почистете вала старателно , докато тя изглежда блестяща или ново. Завийте нови остриета фен на място , ако старите са повредени .

7

Махни мотора на вентилатора от неговото монтиране и пускане на нов вентилатор на скобата . Свържете отново кабелите и завийте новата фен мотора на място.

Как да се откъснете един GE True Temp Фурна от стената

GE Истинските Темп фурни са на разположение като свободно стоящи електрически, свободно стоящи газ и стенни електрически версии. Стенни фурни като GE True Temp са инсталирани в кабинета пространства ,

Περισσότερα >
Как да направим един рога Настолна лампа

Ако имате колекция от еленови рога , можете да направите една хубава маса лампа от тях. Не е необходимо действително да стреля елени да получат рога , един от двамата. Много рогати животни Слоу старит

Περισσότερα >